26 / 04 / 2024

Emlak vergisi borcu 2013!

Emlak vergisi borcu 2013!

Emlak vegisi ödeme yükümlülüğü olanlar emlak vergisi borcu 2013'e göre ilk taksiti 1 Ocak ve Mayıs ayları arasında ödemişti. İkinci taksit ise 1 Kasım ve 2 Aralık tarihleri arasında ödenecek..




Emlak vergisi borcu 2013!


Emlak vergisi borcu 2013'e göre emlak vergisi ödeme yükümlülüğü olanlar ilk taksiti 1 Ocak ve Mayıs ayları arasında ödemişti. Emlak vergisi borcu 2013 ikinci taksiti ise içinde bulunduğumuz Kasım ayında ödeniyor. İkinci taksiti 1 Kasım ve 2 Aralık tarihleri arasında ödenecek olan Emlak vergisi borcu istendiğinde ilk taksit döneminde hepsi de ödenebiliyor.


Emlak vergisini ödeme yükümlülüğü bulunan mükellefler  birden fazla dairesi olanlar, birden fazla daire hissesine sahip olanlar, 200 metrekareden küçük taşınmazının yanında bir de yazlık eve sahip olanlar, emekli aylığı dışında geliri olanlar, çalışanlar, kira geliri ve faiz geliri gibi başka geliri olanlardır.


Emlak vergisi borcundan muaf olanlar ise; 200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek meskeni olan emekliler, hiç geliri olmayanlar, şehit yakınları, özürlüler ve gaziler, şehitlerin dul ve yetimleridir.


Emlak vergisinden muaf olmayan kişiler eğer her sene emlak vergilerini yatırmazlarsa cezai bir yaptırımla karşılaşırlar. Emlak vergisi borcunu zamanında ödemeyen mükellefler, geciken her ayın taksit borcu için 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranda gecikme cezası ödemek zorunda kalıyor. 2013 yılı içerisinde geciktiren mükellefler, gecikmenin olduğu her ay için yüzde 1.40 oranında gecikme faizi ödemek zorunda kalıyor. 


Emlak vergisi borcu 2013 ödeme tarihleri!


Emlak vergisi 1. taksiti Mart-Nisan-Mayıs ayının sonu, 2. taksiti Kasım ayının sonuna kadar 2 eşit taksitte ödeniyor. İsteyen mükellefler vergilerinin tamamını 1. dönemde tek seferde de ödeyebiliyorlar.



İnternetten emlak vergisi ödeme!
Emlak vergisi ödeme tarihleri 2013!
Emlak vergisi muafiyeti!




Geri Dön