20 / 04 / 2024

Emlak vergisi son ödeme tarihi 2013!

Emlak vergisi son ödeme tarihi 2013!

İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi için ikinci taksitler yılın diğer yarısında yapılıyor. Buna göre 2013'te emlak vergisi son ödeme tarihi 30 Kasım 2013...



Emlak vergisi son ödeme tarihi 2013!


Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi için ikinci taksit dönemi içerisindeyiz. Gayrimenkul sahibi olup; emlak vergisinden muaf tutulmayan kimselerin bu dönem içerisinde emlak vergisi borçlarını bağlı oldukları belediyeye ödemeleri gerekiyor.


Peki emlak vergisinden hangi gayrimenkul sahipleri muaf tutuluyor, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi ile ilgili yapılan yasal düzenlemelere göre 200 metrekareyi geçmeyen büyüklüğe sahip tek bir meskeni olan; emekliler, gaziler, hiçbir geliri olmayanlar, dul ve yetimler, şehit yakınları ve bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Buna karşılık yukarıdaki özellikleri taşımıyor olmasına karşılık; yine de tek bir meskeni olan gayrimenkul sahiplerine ise, emlak vergisi indirimi uygulanıyor. Bu indirimden yararlanılabilinmesi için, gayrimenkul sahibinin bağlı olunan belediyeye başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Emlak vergisi ödeme takvimine göre; emlak vergisi son ödeme tarihi 2013: Kasım ayının son günü yani 30 Kasım. Bu tarihe kadar tüm vergi yükümlülerinin ikinci taksitlerini ödemeleri gerekiyor.


Vergi ödemeleri gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Ancak, gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde vergi ödemesi tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.




Emlak vergisi Kasım 2013!
Emlak vergisi ödeme günleri!




Geri Dön