18 / 04 / 2024

Emlak vergisi son ödeme tarihi Kasım 2018!

Emlak vergisi son ödeme tarihi Kasım 2018!

2018 yılına ait emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı. İkinci taksit ödemeleri Kasım'da başladı. Peki, emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?



1319 sayılı Kanun gereğince tüm gayrimenkuller için ödenmesi gereken emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde tahsil ediliyor. 2018 yılına ait emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı.

Paylı mülkiyette malik olanlar hisseleri oranında, elbirliği mülkiyete sahip malikler ise vergiden müteselsilen sorumlu oldu.

Emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmazın değeri ile emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehirde vergi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.

Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.

Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.

Emlak vergisi son ödeme tarihi 2018

Emlak vergisi son ödeme tarihi 30 Kasım 2018 tarihi olarak belirlendi. Vergi mükelleflerinin ödemelerinin bu tarihe kadar yapmaları gerekiyor. Ödemesini belediyeye giderek yapmak isteyenlerin mesai bitimine kadar, online yapmak isteyenlerin ise gün sonuna kadar zamanları bulunuyor.

Emlak vergisi ayrıca, anlaşmalı bankalar ve ATM'leri, PTT havalesi ve vergi internet şubesinden de ödenebiliyor.


3 maddede emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme işlemleri!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön