19 / 03 / 2024

Emlak vergisinde af 2014 şartları!

Emlak vergisinde af 2014 şartları!

6552 sayılı Torba Yasa, Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da bulunuyor. Peki, emlak vergisinde af 2014 şartları nelerdir?



Emlak vergisinde af 2014 şartları!

6552 sayılı Torba Yasa, Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Bazı vergi ve alacaklara yapıldandırma sunan kanun kapsamında taşınmaz malların emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da bulunuyor.


Yasada yer alan 73. madde gereğince, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı yapılandırılabiliyor.


Yapılandırma için başvuru sürecinde belediye müraaat edilmesi gerekiyor. Başvuru süresinin kaçırılması durumunda yapılandırma hakkı da kaybediliyor. Emlak vergisinde af şartları şu şekilde sıralanıyor:


Emlak vergisinde af 2014..

Emlak vergisi yapılandırma son başvuru tarihi olan 30 Kasım 2014'e kadar başvuru yapılması gerekiyor. Taksitler kredi kartıyla da ödenebiliyor.


Taksitli olarak ödeme yapmak isteyenlerin, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödeme yapması gerekiyor. 


Bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybedilecektir. 


Yapılandırmaya konu alacaklarla ilgili olarak açılmış olan davalardan vazgeçilmesi ve bu alacaklarla ilgili olarak daha sonra dava açılmaması, bu kararlar ile hükmedilmiş yargılama giderleri ve vekâlet ücreti bulunması halinde bunların talep edilememesi ve yapılandırma sonrası oluşan dönem borçlarının da aksatılmadan ödenmesi şartlarında yapılandırmadan faydalanılabilecektir.


Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasını düzenleyen 6111 sayılı Kanundan yararlanma hakkı devam eden alacaklar için bu yapılandırma uygulanmayacaktır.


Emlak vergisi yapılandırma kanunu!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön