29 / 03 / 2024

Ev kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Ev kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Ev kredisi kullanılarak, mesken sahibi olmak isteyen kimseler uzun vadede ve düşük faiz oranları ile konut sahibi olabiliyor. Peki, ev kredisi başvurusu nasıl yapılır?



Ev kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Ev kredisi kullanılarak, mesken sahibi olmak isteyen kimseler uzun vadede düşük faiz oranları ile konut sahibi olabiliyor. Konut kredisi kullandıran bankaların kredi koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


Ev kredisi başvuruları bankalara yapılıyor. Söz konusu krediyi almak istediğiniz bankadan başvuru formu alarak işe başlanıyor. Gerekli formu doldurduktan sonra ise diğer zaruri belgelerle birlikte şubeye teslim ediliyor. Ancak banka başvuru işleminin gerçekleşebilmesi için bazı belgeler istiyor. Ev kredisi başvurusunda gereken belgeler aşağıda yer alıyor;


* Nüfus cüzdanı

* İkametgah 

* Gelir belgesi


Ev kredisi başvurusu internet üzerinden yapılabiliyor. Başvuru yapabilmek için internet şubesine giriş yaparak krediler menüsüne tıklamanız yeterli oluyor. Bundan sonra ise yapmanız gereken yönlendirmeyi takip etmek oluyor. 


Banka ev kredisi vermeden önce bir Ekspertiz raporunun hazırlanması gerekiyor. Hazırlanacak olan bu ekspertiz raporu ile konutun değer tespiti yapılmış oluyor. Ekpsertiz bankadan görevlendirilebileceği müşteri kendisi de seçebiliyor. Hazırlanan bu rapora göre banka konut kredisini belirliyor.


Ev kredisi yapılandırması nasıl olur?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com 


Geri Dön