19 / 03 / 2024

Ev sahibi kiracıya nasıl ihtar çekebilir?

Ev sahibi kiracıya nasıl ihtar çekebilir?

Türk Borçlar Kanunu'na ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişki açıkça belirtiliyor. Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir? Ev sahibi kiracıya nasıl ihtar çekebilir?



Ev sahibi kiracıya nasıl ihtar çekebilir?

Ev sahibi ile kiracı arasında ev kiralama ve satım işlemleri gerçekleştirirken yapılması gereken sözleşmelerden biri de ev sahibi kiracı sözleşmesi olarak karşımıza çıkıyor. 


Bu sözleşme kiralama süresi boyunca ev sahibi ile kiracının karşılıklı olarak hak ve sorumluluklarını düzenliyor. 


Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, bu sözleşmeye aykırı durumlarda ne yapılır?  Ev sahibi kiracıya nasıl ihtar çekebilir?


Ev sahibi kira kontratına uymayan durumlara karşı her zaman ihtarname çekebime hakkına sahip oluyor. Genellikle ülkemizde kiracılar ekonomik olarak daha zayıf olduğu için kirayı ödemekle güçlük çekebiliyorlar. 


Kira parasını ödenmeyen ev sahibi paranın ödenmesi için 30 gün içinde, kiracıya ihtarname çekebiliyor. Bir dönem içinde 2 haklı ihtar oluşturmak için de mal sahibi kiracıya ihtar çekebiliyor. Ya da elektrik, su, doğalgaz veya ortak yönetim giderlerini ödemeyen kiracıların yasal yoldan uyarılması için de mal sahibi her zaman ihtarname çekebiliyor. 



Kiracı tahliyesi yetkili mahkeme!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön