25 / 04 / 2024

İmar planları Celaliye ve Kamiloba'yı kalkındıracak!

İmar planları Celaliye ve Kamiloba'yı kalkındıracak!

Celaliye'de vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Daha önce yapılan ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından geri çekilen imar planlarının yeniden yapılıyor.



İstanbul'un gelişmesine katkı sağlayacak, sizlerin ekonomik olarak çok daha fazla imkan elde edebileceği ve bölgeyi kalkındırabilecek bir imar planını ortaya koyacağız" dedi. 


Büyükçekmece Belediyesi'nin Temmuz ayı oturumlarını Celaliye'de gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, meclisi kapattıktan sonra vatandaşlarla bir araya geldi. 


Sorun ve talepler anında yanıt buldu Akgün, önümüzdeki dönem yapılacak yatırımlarla Celaliye'nin cazibe merkezi haline dönüşeceğini söyledi.Can Kıraathanesi'nde mahalle halkının sorun ve önerilerini dinleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyenin bölgede yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vatandaşlardan gelen sorun ve talepleri de değerlendiren Başkan Akgün, toplantıda hazır bulunan başkan yardımcıları ve müdürleri gelen talepler doğrultusunda anında görevlendirdi. 


İmar planları el birliğiyle yapılacak 


Daha önce yapılan ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından geri çekilen imar planlarının yeniden yapılmaya başlandığını açıklayan Başkan Akgün, İstanbul'un gelişmesine katkı sağlayacak, sizlerin ekonomik olarak çok daha fazla imkan elde edebileceği ve bölgeyi kalkındırabilecek bir imar planını ortaya koymak zorunlu olmuştur. 


Özellikle yeni yapılacak havaalanı ile İstanbul Batı'ya doğru özellikle Celaliye, Kamiloba. Güzelce ve Silivri'ye doğru büyümek ve gelişmek zorunda. Yeni imar planlarını da bu gelişmeler çerçevesinde Celaliye ve Kamiloba'yı kalkındırabilecek yönde hazırlayacağız. Büyükçekmece Belediyesi olarak, Büyükçekmece Belediye Meclisi olarak, Büyükşehir Belediyesi olarak bu imar planlarının çalışmasını birlikte tamamlayacağız" ifadesini kullandı. 

Çok güzel bir tesis yapılacak! 


Celaliye köy içindeki Çamlık olarak bilinen bölgeye spor sahaları, yüzme havuzu ve düğün salonunun bulunacağı bir tesis yapılacağının müjdesini veren Başkan Akgün; "Bölge halkı ne yazık ki bugüne kadar Çamlıktan olması gerektiği kadar yararlanamadı. Buraya çok güzel bir tesis yapacağız. Yüzme havuzu, 4 futbol ve 4 basketbol sahası yapmayı planlıyoruz. Ayrıca içinde düğün salonu, restaurant ve kafenin bulunduğu bir de sosyal tesis yapılacak. Halkımızın sosyal ve kültürel yapısına uygun, o bölgede yaşayan insanımızın talepleri de göz önünde bulundurularak, sosyal ve spor faaliyetlerinin yapılabileceği projeleri öne çekeceğiz. Bunlar kolay yapılabilecek ama önemli projeler olduğu için en önemlisi de halkın her kesimini ilgilendirdiği için yatırım programımızdaki sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak olan bu türden projeleri hızlandırıyoruz" dedi. 


Yurthaber


Geri Dön