29 / 03 / 2024

İstanbul Ankara YHT seferleri ne zaman başlayacak? İşte son tarih!

İstanbul Ankara YHT seferleri ne zaman başlayacak? İşte son tarih!

Ankara - İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin başlama tarihi belli oldu. İstanbul - Ankara seferleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak. İşte İstanbul - Ankara YHT seferlerinin tarihi, durakları, bilet fiyatı...




Ankara - İstanbul -  Ankara  Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri ne zaman başlıyor? İstanbul - Ankara YHT seferi ilk hangi tarihte gerçekleşecek? Ankara ile İstanbul Yüksek Hızlı Tren ile ne zaman bağlanacak? İşte tüm bu soruların cevapları artık netleşti... 


Pendik İstasyonu, Ankara İstanbul YHT için hazır! Detaylar için tıklayın!


İstanbul ile Ankara arası tren yolcuğunu 7 saatten 3 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında test seferleri devam ediyor. 


29 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul Ankara YHT açılışı için Mayıs 2014 ve Haziran 2014'e randevu verildi ama kablo hırsızlıkları nedeniyle bu tarihlerde de açılış gerçekleşmedi. 


Ankara - İstanbul - Ankara YHT ne zaman açılacak?


İstanbul - Ankara - İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Temmuz 2014 Cumartesi günü hizmete açılacağı belirtildi. 

Edinilen bilgilere göre; Başbakan Erdoğan, 5 Temmuz'da yüksek hızlı trenle Ankara'dan İstanbul'a gidecek. Tören İstanbul'da gerçekleştirilecek.




İstanbul - Ankara YHT durakları!


Ankara-İstanbul YHT hattında ilk etapta Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak bulunacak.



Ankara - Eskişehir YHT seferleri ne zaman başladı?


Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının 245 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009'da hizmete açıldı. 


Yapımı tamamlanan Eskişehir-İstanbul arasındaki 266 kilometrelik bölümün açılışı ise Piri Reis Treni ile gerçekleştirilen test sürüşleri, sinyalizasyon, yol ve katener testlerinin ardından yapılacak. Testler 60, 80, 100, 120 kilometrelik hızlar şeklinde kademeli olarak artırılacak. Hattın maksimum işletme hızı 250 kilometre olacak ve test sürüşleri saatte 275 kilometrelik hıza göre yapılacak. Bunun yanı sıra trafik testi adı verilen sinyalizasyon testleri de tamamlanacak. 


Ankara - İstanbul YHT, Marmaray'a ne zaman bağlanacak?


Hattın hizmete girmesinin ardından sonradan projelendirilen Geyve-Sapanca arasında standardı daha yüksek kesimin tamamlanmasıyla Ankara-İstanbul (Pendik) arasındaki yolculuk süresi 3 saat 15 dakikaya, Ankara-Gebze arasındaki seyahat süresi ise 3 saate inecek. 


Geyve-Arifiye arasındaki hat ise konvansiyonel trenler tarafından kullanılacak. Projenin ikinci kesiminin tamamlanmasıyla İstanbul-Ankara arası yolculuk 3 saat, Ankara-Pendik arası yolculuk ise 2 saat 45 dakika olacak. İlk aşamada son durağın Pendik olacağı hat Söğütlüçeşme istasyonuna kadar uzatılacak. Ankara-İstanbul YHT hattı, 2015'te Marmaray'a bağlanacak ve Halkalı'ya kadar ulaşacak. Günlük 16 sefer düzenlenecek. Marmaray'a bağlandıktan sonra her 15 dakika ya da yarım saatte bir sefer gerçekleşecek. 



İstanbul Ankara YHT bilet fiyatı kaç TL olacak?


İstanbul - Ankara - İstanbul hızlı tren biletlerinin 'otobüsten pahalı, uçaktan ucuz' kriteriyle belirlenecek. TCDD'nin yaptığı çalışmalara göre ilk hesaplamalarda 70-80 lira arasında bir fiyat ortaya konuldu. Ancak bu rakamın yeniden revize edilecek. Bilet fiyatları, belirli gün ve saatlerde daha ucuz olacak.


Geri Dön