19 / 04 / 2024

İşte sır gibi saklanan Kanal İstanbul'un son videosu!

İşte sır gibi saklanan Kanal İstanbul'un son videosu!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com Kanal İstanbul'un son videosunu ele geçirdi. Kanal İstanbul projesinin tüm detayları bu tanıtım filminde açıklandı



İşte sır gibi saklanan Kanal İstanbul un son videosu!


7.5 milyon nüfusu ile İstanbul'da yeni bir şehir hayata geçiyor. Yeni Şehir adıyla kurulacak olan kent; Türkiye'de İstanbul'dan sonra ikinci büyük kent olma ünvanını taşıyacak.


Toplam 453 milyon metrekare alana sahip olan Yeni Şehir'in 78 milyon metrekaresini havaalanı, 30 milyon metrekaresini Kanal İstanbul, 33 milyon metrekaresini Ispartakule ve Bahçeşehir, 180 milyon metrekaresini yollar, 167 metrekaresini imar parselleri ve 37 milyon metrekaresini ortak yeşil alanlar oluşturacak.


Kanal İstanbul projesinde yollara ayrılmış alan içerisinde 26 milyon metrekare ağaçlandırılmış kaldırım refüj ve imara ayrılmış alan içerisinde de 83 metrekare yeşil alan yer alacak. Böylece Yenişehir'de toplamda 146 milyon metrekare yeşil alan bulacak.


Kanal İstanbul'un işte son videosu!


Yeni Şehir'in içinde yer alacak Kanal İstanbul projesi, Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı'nda geçerek Terkos Gölünün doğusundan Karadeniz'e ulaşacak.


Kanal İstanbul projesi 400 metre genişliğe ve 25 metre derinliğe sahip olacak. Kanal boyunca 10 adet köprü inşa edilecek. Köprülerden 5'i devlet karayollarını, 5'i ise iki yakayı birbirine bağlayacak.


Kanalın her iki yakasında da 100 metre genişliğinde alan park ve rekreasyon için ayrılmış durumda. Alanlara ulaşım ise 50 metre genişliğin 8 şeritli sahil caddeleri ile sağlanacak. Cadde altında ise 150 bin araç kapasiteli otopark yer alacak.


Kanal İstanbul projesinin detayları için tıklayınız!


Kanal İstanbul projesinin iki yakasında toplam 46 kilometre olan yüksek tepelere 460 adet yapı inşa edilecek. Bu yapıların inşa edileceği alanda 50 metre genişliğinde 8 şeritli yollar yapılacak. Yolların altını ise 160 bin araçlık otopark oluşturacak.


Yeni Şehir'in tepe noktalarından kanala doğru inen alanda ise apartmanlar, teras evler ve villalar yaşama geçirilecek. Bu alanda kat yüksekliği 14'den başlayarak 2'ye kadar düşecek.


Kanal İstanbul projesinde kanal boyunca Boğaz ve Türkiye'de yer alan tarihi yapılar hayata geçirilerek turizme katkısı sağlanacak. Projenin bir de Doğu Yakası'na Merkez Camii ve Külliyesi hayata geçirilecek. 72 bin kişinin ibadet edebileceği caminin külliyesinde kültür ve eğitim merkezi, Osmanlı çarşısı, aş evi ve apart otel olacak.

 

İşte sır gibi saklanan Kanal İstanbul un son videosu!


Kanal İstanbul yer alan haliçlerden biri serbest bölge olacak. Bölgede Türkiye, Almanya, Amerika, Japonya, Çin, Hindistan, Fransa, Tayland, İtalya, Brezilya, İran, İspanya ve başka ülkelerin yapıları inşa edilecek. Bu yapıların işletmesi temsil edilen ülkenin vatandaşı tarafından yapılacak.


60 soruda Yenişehir ve Kanal İstanbul projeleri için tıklayınız


Maide KARADAĞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön