26 / 04 / 2024

İşyeri edinme kredi faiz oranları!

İşyeri edinme kredi faiz oranları!

Kentsel dönüşümde faiz desteğinin yapıldığı; güçlendirme, konut ve iş yeri yapım kredilerinin arasına konut ve iş yeri edinme kredileri eklendi. İşte, işyeri edinme kredi faiz oranları!



İşyeri edinme kredi faiz oranları!

Kentsel dönüşümde  faiz desteğinin yapıldığı; güçlendirme, konut ve iş yeri yapım kredilerinin arasına konut ve iş yeri edinme kredileri de eklendi. 


Kentsel dönüşüm kanununa göre; anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan yapıların maliklerine Bakanlıkça kredi veriliyor. Kentsel dönüşüm kredi desteği 2015 yılı içinde bağımsız bölüm başına 100 bin lira olarak sağlanıyor. 


Faiz desteğinin sağlanmasına ilişkin esaslarda yapılan değişikliğe göre, yeni ödeme planlarının Bakanlığa iletilmesi koşuluyla, hak sahiplerince ara ödeme yapılması, kredilerin yapılandırılması ve halihazırda protokol imzalanmış diğer bankalara devredilmesi mümkün oluyor. 


İşyeri edinme kredi faiz oranları!

İşyeri edinme kredisinde faiz desteği oranı 300 baz puan, azami ödemesiz dönem 1 yıl, azami vade 7 yıl, anapara tutarı için üst limit 100 bin lira olarak belirlendi.


Kentsel dönüşümde edinme kredisi nasıl alınır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön