29 / 03 / 2024

Kira damga vergisi nereye ödenir?

Kira damga vergisi nereye ödenir?

Kira damga vergisi nereye ödenir? Kira sözleşmelerinin sözleşme süresine göre damga vergisine tabi tutulan tutar kontratın düzenlendiği tarihi izleyen onbeş gün içinde vergi dairesine bir beyanname ile bildirilir, aynı süre içinde ödenir...




Kira damga vergisi nereye ödenir?


Kira damga vergisi nereye ödenir?: Kira sözleşmelerinin sözleşme süresine göre kira bedeli üzerinden binde 1,89 oranında damga vergisine tabi tutulur ve bu kağıtlara ilişkin damga vergisi kağıdı imzalayanlarca kontratın düzenlendiği tarihi izleyen onbeş gün içinde vergi dairesine bir beyanname ile bildirilir ve aynı süre içinde ödenir.


Damga vergisinde KDV hariç tutarlar esas alınır. (KDV'ye tabi kağıtları imzalayanların damga vergisi açısından müteselsil sorumluluğu vardır. Bu nedenle kağıtları ödeyen taraflardan birinin vergiyi ödemesi yeterlidir.)


Damga vergisinde KDV hariç tutarlar esas alınır. Ancak, gelir vergisinden muaf esnaf, muaf serbest meslek erbabı ile basit usulde vergilendirilen mükellefler tarafından işyeri olarak kullanılmak üzere kiralanan ve iktisadî işletmelere dahil olmayan tasınmazlara ilişkin kira mukavelenameleri, dernek ve vakıflarca yerleşim yeri, gerçek kisilerce mesken olarak kullanılmak üzere kiralanan tasınmazlara ilişin kira mukavelenameleri damga vergisinden istisnadır.



Kira damga vergisi oranı!
Kira şerhi damga vergisi!
Kira depozitosu damga vergisi!
Kira damga vergisi!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön