25 / 04 / 2024

Marmaray açılacak istasyonlar!

Marmaray açılacak istasyonlar!

Marmaray, bugün saat 15:00'te Üsküdar'da yapılacak bir tören ile açılıyor. Törende Marmaray'ın bir kısmı açılacak. İşte Marmaray açılacak istasyonlar ve metro ile ilgili diğer detaylar...



Marmaray açılacak istasyonlar!

Marmaray projesi, bugün 29 Ekim'de saat 15:00'te Üsküdar'da yapılacak bir tören ile açılıyor. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bazı yabancı konukların da katılımı bekleniyor.


Halkalı ve Gebze arasında konumlandırılan ve bu iki nokta arasındaki yolculuk süresini 105 dakikaya indiren  Marmaray  projesi, "Asrın Projesi" olarak nitelendiriliyor.


Avrupa ve Asya yakasını İstanbul Boğazı'nın altından birleştirecek, üç bölümden oluşan banliyö hattı iyileştirme projesi olan Marmaray'da toplam 40 durak bulunuyor. Marmaray durakları ndan 3 tanesi yerlatında bulunuyor.


İlk olarak 1860 yılında Sultan Abdülmecid tarafından ortaya atılan projenin yapımına 2004 yılında başlanmıştı. Bugün açılış töreni düzenlenecek olan Marmaray'ın bir kısmı hizmete girecek. Peki Marmaray açılacak istasyonlar hangileri?


Marmaray'da açılacak istasyonlar:

Bugün Üsküdar'da düzenlenecek bir tören ile açılışı yapılacak olan Marmaray'ın boğazın altından geçen kısmı açılacak. Buna göre Marmaray açılacak istasyonlar: Üsküdar - İstanbul Boğazı - Sirkeci.


Marmaray'da ulaşım çarşamba ve perşembe günü ücretsiz olacak; tarifeli ve ücretli seferler ise 1 Kasım Cuma günü başlayacak.


Marmaray bilet fiyatları, şehir içi ulaşım fiyatları düzeyinde yani 1,95 TL civarında olarak belirlendi. Diğer sistemlerden aktarmalı gelenlerin ise 1.40 TL vereceği Marmaray'da ayrıca İstanbulkart da kullanılabilecek.



Marmaray projesi detayları!



Geri Dön