26 / 04 / 2024

Marmaray açılış tarihi!

Marmaray açılış tarihi!

Halkalı ile Gebze arasındaki 185 dakika süren yolculuğu, 105 dakikaya düşüren Marmaray metrosu ne zaman açılacak? İşte Marmaray açılış tarihi ve Marmaray ile ilgili diğer bilgiler...



Marmaray açılış tarihi!

Halkalı ile Gebze arasında inşa edilen  Marmaray  Metrosu için sona yaklaşılıyor. 2004 yılında yapımına başlanan Marmaray projesi, yolculara 80 dakikalık zaman kazandırıyor. Normal şartlar altında 185 dakika süren Gebze ile Halkalı arası yolculuk, Marmaray ile 105 dakika sürecek.


Boğaziçi Köprüsü ve FSM Köprüsü'nün de iş yükünü azaltmayı amaçlayan Marmaray 13,6 kilometrelik güzergah üzerinde uzanıyor. Marmaray'da 39 adet durak bulunuyor. Bunlardan 3 tanesine yer altında yer veriliyor.


Marmaray metrosu güzergahı ve yolculuk süresi:

* Gebze ve Halkalı arası - 105 dakika

* Bostancı ve Bakırköy arası - 37 dakika

* Söğütlüçeşme ve Yenikapı arası - 12 dakika

* Üsküdar ve Sirkeci arası - 4 dakika


Marmaray açılış tarihi ne zaman?

Marmaray açılış tarihi, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü olan 29 Ekim 2013 tarihi olarak belirlenmişti. Herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması durumunda Marmarayın açılışı için son 8 gün kaldı.


Marmaray metrosu için ücretler ise 1.95 TL olarak belirlendi. Etap etap hizmete girecek olan Marmaray, ilk olarak Avrupa Yakası’nda Kazlıçeşme durağından yola çıkacak ve sonra Yenikapı’ya uğrayacak. Daha sonra ise Sirkeci’den yolcu alıp İstanbul Boğazı’nın altından Üsküdar’a gelecek. Üsküdar’dan Kadıköy’e gidecek, Anadolu Yakası’ndaki ikinci durağı ise Ayrılıkçeşme durağı olacak. Yolcu yoğunluğuna göre 2 dakikada bir sefer yapacak. 


Marmaray projesi durakları:

Halkalı

Mustafakemal

Küçükçekmece

Florya

Yeşilköy

Yeşilyurt

Ataköy

Bakırköy

Yenimahalle

Zeytinburnu

Kazlıçeşme

Yenikapı

Sirkeci

İstanbul Boğazı

Üsküdar

İbrahimağa

Söğütlüçeşme

Feneryolu

Göztepe

Erenköy

Suadiye

Bostancı

Küçükyalı

İdealtepe

Süreyya Plajı

Maltepe

Cevizli

Atalar

Başak

Kartal

Yunus

Pendik

Kaynarca

Tersane

Güzelyalı

Aydıntepe

İçmeler

Tuzla

Çayırova

Fatih

Osmangazi

Gebze



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön