26 / 04 / 2024

Marmaray açılışı!

Marmaray açılışı!

2004 yılında inşaatına başlanan Marmaray açılışı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' nda (Türkiye'ye Cumhuriyet Bayramı hediyesi olarak) Üsküdar' da saat 15.00'te düzenlenecek bir törenle yapılacak...




Marmaray açılışı!


İstanbul Boğazı'nın altından geçerek iki yakayı birbirine bağlayan  Marmaray  açılışı saat 15.00' te gerçekleşiyor. Marmaray Anadolu yakasındaki Gebze Haydarpaşa banliyö hattı ile Avrupa yakasındaki Halkalı Sirkeci banliyö hattını boğazın altından geçirilen bir tüp geçit ile birleştiren bir sistem olarak tasarlandı. Marmaray açılışı sadece boğazdan geçecek tüp geçişte olacak. Yani Anadolu ve Avrupa yakasındaki banliyö hatları ile entegre olması için çalışmalar devam ediyor.


Marmaray'ın toplam hat uzunluğu 76 kilometre olarak tasarlandı ve bu hatta toplam 40 istasyon yer alacak. Bunlardan 37 tanesi yer üstünde, 3 tanesi de yer altında olacak şekilde inşa ediliyor. Marmaray,'ın İstanbul Boğazı'nın altından geçen tüp tünelinin uzunluğu 1,4 kilometre ve deniz yüzeyinin yaklaşık 60 metre altından geçiyor. Marmaray tüp geçişi denizin içinden değil, topraktan geçiyor. Yani çoğu insanın kafasını kurcalayan denizden geçerken denizin altını, balıkları görebilecek miyiz sorusuna bu noktada hayır cevabını veriyoruz. Çünkü Marmaray denizin dibindeki toprağın içinden geçiyor. Denizle bir ilgisi bulunmuyor.


2004 yılında inşaatına başlanan Marmaray açılışı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Üsküdar'da saat 15.00'te düzenlenecek bir törenle yapılacak.



Marmaray tanıtım videosu!
1.419 otobüs Marmaray'a yolcu taşıyacak!
Topbaş: Marmaray'da bütün ihtimaller dikkete alındı!
Marmaray, Çarşamba ve Perşembe günleri ücretsiz olacak!
Marmaray tünelinin uzunluğu nedir?




Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön