27 / 04 / 2024

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi zorunlu mu?

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi zorunlu mu?

Kira geliri elde eden vatandaşların vergi ödemelerini yapabilmeleri için öncelikle kira gelir vergisi beyanında bulunmaları gerekli. Peki, önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi zorunlu mu? İşte yanıtı...



Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi zorunlu mu?

Kira geliri elde eden vatandaşların vergi ödemelerini yapabilmeleri için öncelikle kira gelir vergisi beyanında bulunmaları gerekli.

 

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile vatandaşlar beyannamelerini internet üzerinden online bir şekilde verebiliyor.


Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemini kullananların internet üzerinden beyannamesini onaylayıp göndermeleri durumunda tekrar vergi dairesine gidilmesi gerekmiyor.


Ancak, önceden hazırlanmış kira beyanname sistemini kullanma zorunluluğu bulunmuyor. İsteyen vatandaşlar kira gelir vergisi beyanını vergi dairesine giderek de verebiliyor. Peki beyannameyi herkes mi verir?


Kira gelir beyannamesini, belirlenen istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri ödüyor.


Bu sene konut kira gelir vergisi için istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi. Bu bedelin üstünde kira geliri elde edenlerin 25 Mart 2014 tarihine kadar beyannamelerini vermeleri şart.



Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi nasıl çalışır?


Geri Dön