26 / 04 / 2024

Şehir plancıları odası birim fiyatları!

Şehir plancıları odası birim fiyatları!

İmar Planı Hizmeti Ücretlerinin Hesabı; İmar Planlama işlerinin ücretleri, ilgili alan büyüklüğü karşısında bedellerin, ilgili işin plan katsayısı ve yöre katsayısının çarpılması sonucu bulunuyor. Peki, şehir plancıları odası birim fiyatları ne kadar?



Şehir plancıları odası birim fiyatları!

İmar Planı Hizmeti Ücretlerinin Hesabı; İmar Planlama işlerinin ücretleri, ilgili alan büyüklüğü karşısında A bölümünde yer alan bedellerin, ilgili işin B bölümündeki plan katsayısı ve yöre katsayısının çarpılması sonucu bulunur. 


Danışmanlık hizmetlerinin ücretleri ise , G bölümünün 1. maddesi kapsamındaki hizmetler için ilgili bedel, yöre katsayısı ile çarpılır.G bölümünün 2. ve 3. maddeleri kapsamındaki hizmetlerin ücretinin hesabında yöre katsayıları kullanılmaz. Tabloda yer almayan büyüklükler bir alt ve bir üst alan bedellerinden yararlanılarak hesaplanabilir. 


1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı tarife ücreti belirlenirken, planlanacak alan daha küçük olsa bile en az 50 ha değeri esas alınır.


Katsayılar tablosunun 3. Maddesindeki "Sadece Nazım İmar Planı" katsayısı, planlamaya esas güncel imar planı araştırması varsa, 5. Maddesindeki "Sadece Uygulama İmar Planı" katsayısı ise geçerli nazım imar planı varsa kullanılır. Aksi hallerde kentin bütününe yönelik imar planları katsayısı kullanılır.


"Koruma Amaçlı İmar Planları" kapsamında "İmar Planı Araştırması", "Nazım İmar Planı", "Uygulama İmar Planı" veya "İmar Planı Değişiklikleri" ayrı hizmetler halinde hazırlanacaksa, hizmetin ücreti B.Katsayılar Tablosunun 14., 15. ve 16. Maddelerindeki Koruma Amaçlı İmar Planı katsayılarından birisinin ayrıca, hizmetin türüne göre aynı katsayılar tablosunun 2., 3., 4., 5. veya 8. maddelerindeki katsayılarla çarpılması sonucu hesaplanır. 


1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliklerine ilişkin aynı alan için hazırlanacak olan, 1/25000 Ölçekli Büyükşehir Belediyesi Nazım İmar Planı Değişikliği veya 1/25000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği hizmetleri birlikte yapılacaksa, hizmetlerin ücreti Şehircilik Hizmetleri Ücret Tarifesi'nin "A Bölümü: İmar Planı Hizmetleri Ücret Tablosu" kullanılarak, 1. uygulama ilkesine göre hesaplanır.


Bu tür durumlarda, sadece 1/25000 ölçekli plan değişikliklerinin ücretlerinin hesaplanmasında kullanılacak olan "E Bölümü: Alt Bölge, Kentsel Bölge Planlama Hizmetleri Ücret Tablosu" değerleri ayrıca hesaba katılmaz.


Eğer anılan 1/25000 ölçekli planlar, sadece 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile birlikte hazırlanacaksa, planlanacak alan daha küçük olsa bile tablodan en az 50 ha değeri esas alınır.


Ücretler sadece planlama işinin yapımına ilişkin hizmetleri kapsar. Herhangi bir iş için plancı tarafından yapılacak ek hizmetler, ek planlar ve detay çalışmalar

ayrıca ücretlendirilir


Ücretlere katma değer vergisi dahil değildir.


Parselasyon planları imar planından bağımsız bir iş olarak yapılıyorsa, ilgili katsayı ile hesaplanan bedel üzerinden ücretlendirilecektir.


Şehir plancıları odası birim fiyatları 2015 - 1

Şehir plancıları odası birim fiyatları 2015 - 2

İmar harçları 2015!



Geri Dön