28 / 03 / 2024

Tahir Akyürek: Şehirlerin kimliği olmalı!

Tahir Akyürek: Şehirlerin kimliği olmalı!

Tahir Akyürek, kendi kimliğini 21. yüzyılda ortaya koyabilen kimlikli şehirler oluşturmak gerektiğini söyledi. Başkan Akyürek, “Şehirler uluslararası rekabette kaldırımla, yeşil alan miktarıyla, asfalt kalitesiyle, var olamaz" dedi



  

5.  İzmir  İktisat Kongresi’nde “Yaşanabilir ve Rekabetçi Kentler” başlıklı oturumda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kendi kimliğini 21. yüzyılda ortaya koyabilen kimlikli şehirler oluşturmak gerektiğini söyledi. Başkan Akyürek, “Şehirler uluslararası rekabette kaldırımla, yeşil alan miktarıyla, asfalt kalitesiyle, toplu ulaşım taşıtlarıyla, ürettiği makine sayısıyla var olamaz. Aynı zamanda kendi desenini, rengini de ortaya koyması gerekiyor” dedi.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 5. İzmir İktisat Kongresi’nde “Yaşanabilir ve Rekabetçi Kentler” başlıklı oturumda konuştu.

Panel Başkanlığını Prof. Dr. Ziya Öniş’in yaptığı oturumda Prof. Dr. Fuat Keyman bir sunum gerçekleştirdi. Oturuma ayrıca TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Dünya Bankası’ndan Stephan Karam, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Recep Kök, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Aziz Torun ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’ndan Esen Çağlar konuşmacı olarak katıldı.


KONYA DENGELİ BİR ŞEHİR OLMAYA GAYRET EDİYOR


Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın dengeli bir şehir olmaya ve her alanda varlık göstermeye gayret ettiğini belirterek, bugün Konya’nın sadece bir tarım, sanayi, eğitim ve turizm şehri değil; bunların bütününde güçlenmeye çalışan bir şehir konumunda olduğunu ifade etti.


Konuşmasında Yeni Yerel Yönetim Yasası’ndan da bahseden Başkan Akyürek, yeni yasa ile Türkiye’nin tamamının şehir haline geleceğini, dengeli bir kalkınmanın ortaya çıkacağını dile getirdi.


KİMLİKLİ ŞEHİRLER OLUŞTURULMALI


Şehirlerin birbirine benzediğini ve bunun olumlu bir şey olmadığını vurgulayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Şehirlerin ruhunda ve kimliğinde kayıplar yaşandı. Yeni eğilim kendi kimliğini 21. yüzyılda ortaya koyabilen kimlikli şehirler oluşturmak olmalı. Konya olarak bu konuda çalışmalar yürütüyoruz” dedi.


Şehir merkezinde ve Tarihi Bedesten’de yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Akyürek, şöyle devam etti: “Selçuklu kültürünü şehir merkezinde ortaya çıkarmaya, kimlik oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun uluslararası kentsel rekabete de katkı yapacağını düşünüyoruz. Şehirler uluslararası rekabette kaldırımla, yeşil alan miktarıyla, asfalt kalitesiyle, toplu ulaşım taşıtlarıyla, ürettiği makine sayısıyla var olamaz. Aynı zamanda kendi desenini, rengini de ortaya koyması gerekiyor.”


Bugünün belediyecilik anlayışında fiziki kalkınmanın yanında sosyal ve kültürel boyutta hangi noktaya taşındığının, çevre ve akıllı kent yönetimi açısından hangi yatırımların yapıldığının önemine vurgu yapan Başkan Akyürek, Mahalle Meclisi, Sosyal Kart, bisiklet yolları gibi hizmetler hakkında da bilgi verdi.


KONGREDE KONUŞAN TEK BELEDİYE BAŞKANI


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 5. İzmir İktisat Kongresi’ne konuşmacı olarak davet edilen tek belediye başkanı oldu.


Konya Postası



Geri Dön