19 / 04 / 2024

Tapu tescil davası dilekçesi!

Tapu tescil davası dilekçesi!

Tapu tescil davası için Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. Tapu tescil davası Medeni Kanun 713. maddesi ve ilgili diğer maddelere dayanıyor. İşte tapu tescil davası dilekçesi...



Tapu tescil davası dilekçesi!

Tapu tescil davası için Kadastro Müdürlüğü'ne müracaat edip harç yatırılıyor veya özel kuruluş ve kişilere başvurarak bir kadastro elemanının taşınmazın başına götürülerek pafta uygulaması yaptırmak gerekiyor. 


Bu uygulama ile saptanan parselin tapu kayıt bilgilerini tespit ederek kimin adına tapuda kayıtlı olduğunun saptanması gerekiyor. 


Davaya konu olan taşınmazın değerinin mutlaka dilekçede belirtilmesi gerekiyor. Tapu tescil davası Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. Taşınmaz ile ilgili davalarda yetkili mahkeme taşınmazın bulunduğu yer mahkemesi olmalıdır.


Tapu tescil davası dilekçe örneği..


……… …ASLİYE HUKUK HAKİMLİĞİ'NE


DAVACI : 


DAVACI VEKİLİ : 


DAVALILAR : 


DAVA KONUSU : Medeni Kanunun m. 713 hükmü gereğince olağanüstü zamanaşımı nedeniyle gayrimenkul iktisabı sonucu tescil talebinden ibarettir.


DAVA DEĞERİ : ………… (……….) TL.-


OLAYLAR :

1. ……… ili ……… ilçesi …….. köyü sınırları içerisinde …… mevkiinde ve ……. Köyü ile …….. Köyü sınırında bulunan yaklaşık … dekar büyüklüğündeki tarla müvekkilim ………..tarafından yaklaşık .. yıldan beri malik sıfatıyla ekilip biçilmektedir. Söz konusu tarla müvekkilimden önce babası ve dedesi tarafından da ekilip biçilmiş ve bu şekildeki kullanım devam etmiştir.

2. Söz konusu tarla üzerinde gerek müvekkilimin dedesi ve babası gerekse müvekkilimin kendisinin zilyetliği hiçbir niza ve fasılaya uğramaksızın çok eskiden beridir devam etmektedir. Tarla bilindiği kadarıyla yaklaşık … yıldan beridir müvekkilimin ataları ve müvekkilimin kendisi tarafından kullanılmakta olup tarlaya ilişkin her türlü vergiler müvekkilim ve onun dedesi ile babası tarafından eksiksiz olarak ödenmiştir.

3. Tescil davamıza konu olan arazinin belediye, hazine ya da üçüncü kişilerle herhangi bir ilgisi de bulunmamaktadır.

4. Olayda Medeni Kanun m. 713 da belirtilen olağan üstü zamanaşımı yoluyla gayrimenkul iktisabının şartları gerçekleşmiş olduğundan iş bu tescil davasının açılması zorunluluğu doğmuştur. 


HUKUKİ SEBEPLER : Medeni Kanun m. 713 ve ilgili diğer maddeleri, Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu ve ilgili sair mevzuat.


SUBUT DELİLLER : Vergi kayıtları, Tanık, Keşif, Bilirkişi raporu, Mahalli bilirkişiler ve gerektiğinde her türlü hukuki deliller.


SONUÇ ve TALEP : Yukarıdan sayılan nedenlerle Medeni Kanun m. 713 hükmünün şartları gerçekleşmiş olduğundan … ili ……. ilçesi ….. köyü sınırları içerisinde …… mevkiinde bulunan yaklaşık … dekar büyüklüğündeki tarlanın müvekkilim ………….. adına Medeni Kanunun 713. maddesi gereğince tesciline karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.


……/……/200…

Davacı Vekili

Av. …………….

EK: 

1.) Onanmış vekaletname örneği,

2.) Vergi kayıtları,

3.) Bilirkişi raporu,

4.) Şahit listesi.




Geri Dön