24 / 04 / 2024

Veraset nereden alınır?

Veraset nereden alınır?

Miras ile ilgili resmi bir belge olan ve mirasçılara ilişkin hükümler içeren veraset nereden alınır? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Veraset nereden alınır?

Veraset ilamı, mirasçıları yakından ilgilendiren resmi bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu veraset ilamında bir kimsenin ölümünden sonra geride bıraktığı mal varlığının kime, ne oranda kaldığı belirtiliyor. Peki veraset nereden alınır, diye soruyorsanız yanıtınızı haberimizin devamında bulabilirsiniz.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi veraset ilamında yasal mirasçıların kimler olduğu belirtiliyor. Bu belgenin alınabilmesi için gereken belgelerle yetkili makama başvuruda bulunulması gerekiyor.


Bu noktada, "Veraset nereden alınır?"ın yanıtını vermeden önce mirasçıları ilgilendiren bir hususu açıklayalım. Veraset ilamını hiç bir süre kısıtlaması olmadan, mirasçı olduğunu düşünen herkes alabiliyor. Yani isteyen istediği zaman bu belgeyi talep edebiliyor. Bu konuya da değindikten sonra asıl sorumuz olan "Veraset nereden alınır?" sorusunun yanıtına gelelim.


Veraset nereden alınır?

Veraset ilamı, Sulh Hukuk Mahkemelerinden alınıyor. Bu mahkemeye, gereken belgeler ile başvuru talebinde bulunmak yeterli oluyor.


Veraset ilamı için gerekenler..

- Ölüm belgesi,

- Nüfus Kayıt Örneği,

- Veraset ilamı istemi içeren dilekçe.


Veraset ilamı dilekçe örneği için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.


http://www.emlakkulisi.com/veraset-ilami-basvuru-dilekcesi/168381



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön