26 / 04 / 2024

0.49 faizli konut kredisi için düğmeye basıldı! Ev alacaklara müjde!

0.49 faizli konut kredisi için düğmeye basıldı! Ev alacaklara müjde!

Devlet tarafından TOKİ Başkanlığı ve Ziraat Bankası aracılığıyla hiç evi olmayanları destekleyecek 0.49 faizli ev kredisi vatandaşlara sunulmuştu. Geçen sene uygulanan 0.49 faizli kredi bu sene uygulanacak mı? İşte ayrıntılar...



Devlet tarafından  TOKİ  Başkanlığı ve Ziraat Bankası aracılığıyla hiç evi olmayanları destekleyecek 0.49 faizli ev kredisi vatandaşlara sunulmuştu. Çevre Bakanlığı'nın aracı olduğu destek sayesinde 2022 yılında 100 bin kişi ev sahibi olacak. İşte ayrıntılar...

100 bin kişinin ev sahibi olacağı destekte konut alımları gelir düzeyine göre değişecek. 2+1 konut alımlarından asgari ücret ile çalışanlar, 3+1 konut alımlarından ise daha üst düzeyde geliri olanlar faydalanabilecek.

3 kurumun (TOKİ Başkanlığı, Ziraat Bankası, Çevre Bakanlığı) konut kredisi için birleştiği destekte ödeme planı 240 ay ya da gelire göre 120 ay ve 180 ay vade seçenekleriyle, 0.49 faiz desteği 2022 yılında da uygulanıp uygulanmayacağı bekleniyor.

0.49 faizli konut kredisi için düğmeye basıldı! Ev alacaklara müjde!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Pandemi süreci ile ara verilen uygulama TOKİ tarafından organize edildi. 2022 için kontenjanın 100.000 olacağı daha önceden de açıklanmıştı. Yeni dönemde de sosyal konut projelerinin inşa edileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz bin kişilik kontenjanı müjdelemişti. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise sosyal konut projelerinin devam ettiğini söylemişti.

Konut kredisi faizlerinde savaş depremi!

TOKİ, yurt dışında yaşayan vatandaşları ev sahibi yapacak!

TOKİ İstanbulluları zil takıp oynatacak projelerini açıkladı! 1.229 yeni konut geliyor!


Geri Dön