28 / 03 / 2024

Nitelikli 1 milyon konuta ihtiyacımız var!

Nitelikli 1 milyon konuta ihtiyacımız var!

Memduh Türkoğlu, Konut sektörünün ihtiyaç duyduğu yeni düzenleme ve teşvikler hakkında düşüncelerini paylaştı. Türkoğlu, “Türkiye'nin genç nüfusunu ve mevcut kötü yapı stoğunun yenilenmesi zorunluluğunu dikkate aldığımızda yılda yaklaşık 1 milyon konuta ihtiyacımız var” dedi.



Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, vatandaşların depreme karşı güvenli, sağlıklı, kaliteli ve donanımlı konutlarda yaşamak istediğini söyledi. Türkoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Ancak yüksek arsa maliyeti, KDV, tapu harcı, damga vergisi ve kredi faiz oranları derken her iki tarafın da işi zorlaşıyor. Tüm bunlara inşaat maliyetlerindeki hızlı artışın da eklendiğini eklersek, konut fiyatlarının düşmesini beklemek hayal olur.”


'Doların üst üste rekor kırdığı tabloda konut fiyatlarının düşmesi kalitenin düşmesi anlamına gelir' ifadelerini kullanan Türkoğlu “Bu kesinlikle tercih edilecek bir yöntem olmaz. Bizlerin hedefi vatandaşlarımızın güven ve huzur içinde yaşayabilecekleri kaliteli konutlar üretmek” dedi.


2017 yılında sektör teşvik bekliyor

2017 yılında inşaat sektörünün teşvik beklediğini belirten Memduh Türkoğlu “Öncelikle arsa maliyetlerinin düşmesi için devletin arsa üretmesi çok faydalı olur. Tapu harçlarındaki yüzde 4’lük dilimin yüzde 1’lere indirilmeli, hatta bu oran daha aşağılara çekilmeli. Tüketicinin konut kredisi kullanırken banka koşulları esnetilmeli faiz oranları düşürülmeli” dedi. Kriz döneminde tüketiciye daha sıkı yöntemler sunmanın krizin derinleşmesine neden olacağını da anlatan Türkoğlu “Tüketicinin konut almaya teşvik edilmesi lazım; bunun içinde kredi faiz oranlarının yeni bir yapılanma ile düşürülmesi gerektiği kanısındayım” diye konuştu.


Teslime Son 8 Ay

8 ay sonra, alıcılarına sunacakları Benevre Beytepe projesinin en doğru yatırım olacağını sözlerine ekleyen Türkoğlu; “ Değerli alıcılarımızı 225 bin TL'den başlayan fiyatlar ile tüm gereksinimlerini yerine getiren bir proje ile buluşturacağız. Kaba inşaatımız bitti ve ince imalatlarımız hızla devam ediyor. Stüdyo, 1+1 , 2+1 ve loft olmak üzere toplam 167 daireden oluşan projemiz 2017 Ağustos'ta teslim edilecek” ifadelerini kullandı.


Geri Dön