24 / 04 / 2024

Dursun Özbek: Riva ve Florya için zamana ihtiyacımız var!

Dursun Özbek: Riva ve Florya için zamana ihtiyacımız var!

Dursun Özbek, "Ben sizden projeler için yetki alırken, Riva ve Florya'dan 1,5 milyar lira elde edeceğimizi söyledim. Şu anda bu rakamı da geçeceğiz. Florya'da daha ihaleye dahi çıkmadık. Bu projeler için zamana ihtiyacımız var." dedi.



Gayrettepe Dedeman Otel'de İrfan Aktar başkanlığında düzenlenen Galatasaray Kulübü'nün Ocak ayı olağan pan kurulu toplantısında mevcut kulüp başkanı Dursun Özbek üyelere seslendi.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Florya'da ihaleye çıkmadıklarını ifade eden Başkan Özbek şu şekilde konuştu; "Galatasaray Sportif AŞ kar etmeli. Mayıs ayında beklediğimiz başarılara ulaşabilmesi için yeni kaynaklar ortaya çıkarmamız lazım. Bunun için de mevcut yönetimin kısa süresi olmaması lazım. Finansal yapımız, yaptığımız projeler çerçevesinde iyileşmeler gösteriyor. Biz 216 milyon dolar devraldık ve şu anda 179 milyon dolara indi. Borç alacak farkımız da 327'den 270 milyon dolara inmiştir. Bunların ışığında, bizim finansal yapıyı sürdürülebilir hale getirmek için desteğe ihtiyacımız var. Bunun için de süre lazım. Ben sizden projeler için yetki alırken, Riva ve Florya'dan 1,5 milyar lira elde edeceğimizi söyledim. Şu anda bu rakamı da geçeceğiz. Zihinleri bulandırmak için araziler satıldı deniyor. Hasılat paylaşımı sözleşmesinin detayları var her yerde. Florya'da daha ihaleye dahi çıkmadık. Bu projeler için zamana ihtiyacımız var."


Özbek, Kemerburgaz'da kulübe 137 dönüm arazi tahsis edildiğini söyl4edi. Özbek, "Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. İşte 49 yıllık üst kullanım hakkının olur yazısı. İstanbul Defterdarlığı'nda son çalışmaları yapılıyor tapulama için. Stada 7 dakika mesafede. Bir an evvel buraya taşınalım ki Florya'da çalışma başlasın. Yine bunun için de yeni tesis inşa edilmeli. İnşaat için de Emlak Konut Gayri Menkul Ortaklığı ile görüştüm. Tüm bu süreç işliyor. Bize zaman gerekli." açıklamasında bulundu. 


Özbek, Türk Telekom Stadı yanına inşa edilecek spor salonuyla ilgili eleştiriler aldıklarını söyledi. Özbek, "Stat çatısının açılır kapanır kısmının yapılmamasıyla başlayan sorunun sonucudur spor salonu. Biz Spor Genel Müdürlüğüne 90 milyon lira vermeyelim, salonu yapalım taahhüdüne girdik. Salonun da isim hakkını satmak suretiyle sponsorlarla yapmak için harekete geçtik. Bunun için de daha fazla süreye ihtiyacımız vardı yönetim olarak. Seçimi öne alma zaruretimiz vardı. Önümüzdeki süreyi Galatasaray'a kazandırmak istiyorum. Ben söz verdiklerimi yaptım, projelerin bitirilmesi için süreye ihtiyaç var." dedi. 
 


Geri Dön