26 / 04 / 2024

10 şehir hastanesi için ödenen kira bedelleri mecliste!

10 şehir hastanesi için ödenen kira bedelleri mecliste!

Hizmete giren on şehir hastanesi için ödenen kira ve hizmet bedelleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, hizmete giren on şehir hastanesi için ödenen kira ve hizmet bedellerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Baltacı, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Baltacı, ''Sağlık Bakanlığı'nın merkezi yönetim bütçesinde "Yap-Kirala-Devret" modeli ile yaptırılan şehir hastanelerinin kira bedelleri ve hizmet bedelleri olarak bulunan iki farklı gider kaleminde her yıl ciddi artışlar gözlenmektedir. 2020 yılı Sağlık Bakanlığı Merkezi Bütçesi 58 milyar 875 milyon 829 bin Türk Lirası olarak belirlenmiş; şehir hastanelerinin "kim ve hizmet bedelleri" için 2019 yılında 6 milyar 150 milyon Türk Lirası ayrılmışken, 2020 yılı için bu miktar 10 milyar 414 milyon 919 bin Türk Lirası olarak belirlenmiştir'' diye konuştu.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'nın soruları:
1. Hizmete giren; Ankara, Bursa, Kayseri, Mersin, Eskişehir, Elazığ, Adana, Manisa, Isparta ve  Yozgat şehir hastaneleri için bu zamana kadar toplam ne kadar kira ve hizmet bedeli  ödenmiştir?
2. Hizmete giren 10 şehir hastanesi için bugüne kadar kira ve hizmet bedeli adı altında yapılan  ödemeler Türk Lirası mı yoksa döviz cinsinden mi ödenmiştir? Döviz cinsinden ödeme yapılmış  ise hangi kur baz alınmıştır : 
3. Hizmete giren Ankara, Bursa, Kayseri, Mersin, Eskişehir, Elazığ, Adana, Manisa, Isparta ve  Yozgat şehir hastaneleri için ödenen kira ve hizmet bedellerinin yıllara ve aylara göre dağılımı nedir? 


Geri Dön