28 / 03 / 2024

10 yıllık kiracı nasıl tahliyeleri 2014!

10 yıllık kiracı nasıl tahliyeleri 2014!

Borçlar Kanunu gereğince, kiracılar ancak kanunda belirtilen haklı nedenlerin olması durumunda tahliye edilebiliyor. Ancak, madde 347 gereğince, 10 yılı dolan kiracılar bu haklı nedenler olmadan da tahliye edilebiliyor. İşte 10 yıllık kiracı nasıl tahliye



10 yıllık kiracı nasıl tahliyeleri 2014!

Borçlar Kanunu gereğince, kiracılar ancak kanunda belirtilen haklı nedenlerin olması durumunda tahliye edilebiliyor. Borçlar Kanunu madde 347 gereğince, 10 yılı dolan kiracılar bu haklı nedenler olmadan da tahliye edilebiliyor.


1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren başlayan uygulama dahilinde 10 yılı dolan kiracının tahliye edilebilmesi için, taşınmaz mal sahibinin 3 ay öncesinden yazılı bildirimde bulunması gerekiyor.


MADDE - 347

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. 


Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.


Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi sona erdirebilir.


Kira kontratında olağanüstü fesih nedenleri nelerdir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön