28 / 03 / 2024

11 milyar lira buhar oldu Devlet 92 milyon lira açık verdi

11 milyar lira buhar oldu Devlet 92 milyon lira açık verdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan rapora göre, dış borç nakit dengesinin temmuz ayında 92 milyar 845 milyon lira açık vermiş oldu. Bununla birlikte kur farklarından kaynaklanan artış ise 11 milyar 205 milyon lira olarak hesaplandı.



Ülkedeki ekonomik darboğaz günden güne artmaya devam ederken, Türk Lirası’nın yaşadığı tarihi değer kayıpları nedeniyle, dış borç yükü de gün geçtikçe katlanıyor. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Temmuz ayına ilişkin nakit gerçekleşmeleri raporu açıklandı.

Açıklanan rapora göre, geçen ay Hazine'nin nakit gelirleri toplamda 175 milyar 954 milyon lira, nakit giderleri ise 269 milyar 899 milyon TL oldu. 

Özelleştirme ve fon gelirlerinden elde edilen tutar toplamda 1 milyar 100 milyon lira olarak tespit edildi.
Raporda yer verilen bir başka detaya göre ise faiz dışı giderler toplamda 253 milyar 407 milyon lira hesaplandı, buna karşın faiz ödemeleri ise 16 milyar 492 milyon TL olarak gerçekleşmiş oldu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön