11 yıllık tekstil şirketinden kötü haber! Buseli Tekstil darboğazda!
İstanbul'daki tesktil firmaları son dönemlerde ekonomik kriz içine girdi. Bunlardan biri de 11 yıldır faaliyet gösteren Buseli Tekstil oldu.
2014 yılında tekstil sektöründe faaliyete geçen Buseli Tekstil son dönemlerde mali sıkıntılar yaşıyor. Dünya trendlerini anında takip ederek hızla koleksiyon hazırlamakta ve siparişinin büyük bölümünü bu koleksiyonlardan beğenilen modellerden alarak üretim yapan 11 yıllık dev şirket, geçtiğimiz günlerde konkordato ilan etmişti.
İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, söz konusu şirketle ilgili kararını açıkladı. Mahkeme Buseli tekstil için geçici mühletinin iki ay daha uzatılmasına karar verdi.

İşte ilanın ayrıntıları...
T.C.
İSTANBUL 1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ
ESAS NO: 2025/392
''Konkordato talebinde bulunan davacılar BUSELİ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ve ENGİN COMBAŞ vekili tarafından açılan ve mahkememizde görülmekte olan Konkordato davası nedeniyle;
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün 960454-0 sicil numarasına kayıtlı BUSELİ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (Vergi No: 1910594130, Mersis No: 0***********0014) ve ENGİN COMBAŞ yararına 02/06/2025 tarihinde verilen geçici mühletin İİK'nın 287/4. maddesi uyarınca 02/09/2025 tarihi saat 13:30'dan itibaren 2 AY UZATILMASINA karar verilmiştir.
Alacaklıların ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçeyle Mahkememize müracaat ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürerek konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri hususu İİK'nın 288. maddesi uyarınca ilanen tebliğ olunur. ''
| Tuğ Demir Çelik'in konkordato kesin mühlet süresi iki ay daha uzatıldı! |
| 41 yıllık kozmetik ve temizlik devi konkordatoya başvurdu! |