20 / 04 / 2024

12 ülkede yurt dışı tapu temsilcilikleri açıyoruz!

12 ülkede yurt dışı tapu temsilcilikleri açıyoruz!

Yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye'de gayrimenkul alımını kolaylaştırmayı hedeflediklerini anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce başta 12 ülke olmak üzere temsilcilikler açacaklarını belirtti.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde insan sağlığını korumanın yolunun, çevreyi, doğal alanları ve tabiat varlıklarını korumaktan geçtiğini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, katıldığı gayriresmi AB Çevre Bakanları toplantısından sonraTürkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Kovid-19 ile mücadelede çevre faktörünün önemine değinen Bakan Kurum, "Pandemi sürecinde de gördük ki insanımızın sağlığını korumanın yolu, çevre sağlığını korumaktan, doğal alanları, tabiat varlıklarımızı korumaktan geçiyor." diye konuştu.

- 12 ülkede yurt dışı tapu temsilcilikleri açıyoruz

Yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye'de gayrimenkul alımını kolaylaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Murat Kurum, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce başta 12 ülke olmak üzere temsilcilikler açacaklarını belirtti.

Yurt dışında yaşayan Türklerin ve yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul alacakları zaman Tapu Müdürlüklerine giderek oradan işlemlerini yapabileceklerini dile getiren Bakan Kurum, bunun yanında "Your Key Turkey" portalını açtıklarını ve Türkiye'de taşınmaz edinmek isteyenlerin her türlü güncel verilere, başvuru kanallarına ve süreçlere buradan ulaşılabileceğini söyledi.

Murat Kurum, portalın İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca, Rusça ve İspanyolca olmak üzere 6 dilde hazırlandığını ve bu portal üzerinden vatandaşların ve yatırımcıların hukuki ve teknik tüm sorularına bir iş günü içerisinde dönüş yapıldığını söyledi.

Yurtdışı tapu temsilcilikleri bürokrasiye takılmamalı!


Geri Dön