25 / 04 / 2024

12 yeni OSB geliyor!

12 yeni OSB geliyor!

Ara malı üretimine yönelik verilen teşvikler yatırımlarına da hız verdi. İzmir ve Malatya gibi kentlerde kurulacak 12 yeni OSB, 1 yılda tamamlanacak



Anadolu kaplanları, uzun süren sessizliğini bozup yeni yatırımlara hız verdi. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, özellikle ara malı üretimine yönelik teşviklerin de etkisiyle 12 yeni Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için düğmeye basıldı. Ayrıca Tarıma Dayalı İhtisas OSB kurmaya yönelik çalışmalar da ağırlık kazandı. Bugüne kadar 17 yeni OSB hayata geçiren Tarım ve Orman Bakanlığı, 12 yeni OSB daha kuracak. Bir süredir çalışmaları süren ve başvuru aşamasına gelen OSB'lerin 1 sene içerisinde tamamlanması bekleniyor. Bu yeni OSB'ler Gümüşhane,  Adana  Karataş, Çorum Alaca, Kahramanmaraş Elbistan, Balıkesir Edremit,  İzmir  Dikili, İzmir Menderes, Aydın Efeler, Van, Elazığ, Malatya Yazıhan ve Niğde Bor'a kurulacak.


60 MİLYAR DOLARLIK EKONOMİ


Diğer bir yandan izinleri yakın zaman önce alınanan Yalova İMES OSB, Karasu ve Deliklikaya OSB'de de hareket başladı. 5 milyon metrekarelik alanda 300 sanayi kuruluşunun faaliyet göstereceği, 15 bin kişinin istihdam edileceği İMES OSB için altyapı çalışmaları için hazırlıklar da tamamlandı. Diğer bir yandan Hadımköy Deliklikaya Organize Sanayi Bölgesi şirketlerden yoğun ilgi görüyor. İstanbul'un sanayi ihtiyacını karşılamak için tasarlanan bölgenin 30 bin kişiye istihdam yaratması ve 60 milyar dolarlık bir ekonomi üretmesi tahmin ediliyor. Akıllı fabrikalarda üretim amaçlayan projede altyapı çalışmaları da tamamlandı. Yine Karasu Organize Sanayi Bölgesi son dönemdeki ulaşım projeleri ile yüzü gülen bölgelerden biri oldu. Bölgede tarla vasfındaki arazilerin metrekaresi 10 TL'den başlıyor. Şile-İstanbul yolu, Karasu ile İstanbul arasındaki mesafeyi 110 kilometreye indirecek. Karasu OSB demirçelik sektöründe faaliyet gösteren firmalar için de oldukça cazip imkânlar sunuyor.


Geri Dön