20 / 04 / 2024

13 Ekim evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı? İşte 13 Ekim 2022 evde bakım maaşı yatan iller!

13 Ekim evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı? İşte 13 Ekim 2022 evde bakım maaşı yatan iller!

Evde bakım maaşı yattı mı? 13 Ekim evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı? İşte merak edilen detaylar!



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak bakıma muhtaç, hasta ya da yaşlı kişilerin evde bakımlarının yapılması, ihtiyaçlarını karşılanabilmesi için evde bakım maaşı veriyor. Evde bakım maaşı alanlar da 13 Ekim evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı? şeklinde araştırmalar yapıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER 13 EKİM 2022 GÜNCEL LİSTE BELLİ Mİ?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşını her ayın 15'i ile 31'ü arasında yatırıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER BELLİ OLDU MU?

Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanabilir. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi ile giriş yapılan sistemin arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazılır ve butona tıklanır. Sonra da açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara görülebilir.

SMS İLE EVDE BAKIM PARASI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım aylığı alanlar, sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğinden de yararlanabilir. Ziraat Katılım Bankası ile alan kişiler, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj gönderilmesi halinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

AĞIR ENGELLİ RAPORU ALINMALI

Evde bakım maaşından yaklaşık 535 bin kişi bu destekten faydalanıyor. Evde bakım parasının bağlanması için engellinin en az yüzde 50 ve üzerinde bir oran ile engeli olduğunun sağlık kurulu raporu ile belgelemelidir.  Raporda ‘ağır engelli’ ibaresi yer almalıdır. Yüzde 50’den daha düşük bir engellilik oranı varsa evde bakım parası verilmez. Hasta ve muhtaçlık durumunda da kişinin yeme, içme, tuvalet ve banyo gibi zorunlu ihtiyaçlarını tek başına yerine getirip getiremediği gibi önemli hususlara bakılıyor. Bu maaş için günde en az 8 saat bakımın yapılmalıdır.

Evde bakım maaşı hangi hallerde kesilir?

Benzin ve motorin fiyatları herkesi şok etti! İşte 13 Ekim Perşembe güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 13 Ekim Perşembe 22 ayar bilezik kaç TL?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön