27 / 04 / 2024

14 Burda AVM için yeşil alanın otopark yapılması sorunu mecliste görüşüldü!

14 Burda AVM için yeşil alanın otopark yapılması sorunu mecliste görüşüldü!

Bolu Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında tartışmalara neden olan ve CHP’li meclis üyelerinin şerh koymasına rağmen meclisten geçen iki konuyu CHP’li meclis üyeleri kamuoyu ile paylaştı



Meclis toplantısında Konulardan bir tanesi 14 Burda AVM için yeşil alanın otopark yapılması iken diğer konu ise Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, 155. Sok. ve Dr. Akın Çakmakçı Bulvarın’dan cephe alan tüm parsellerin ayrık nizam 3 KAT olan yapılaşma şartlarının 4 KAT’a çıkartılması oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Mustafa Aksoy; ugün CHP belediye meclis üyeleri olarak red etmemize rağmen meclisten oy çokluğu ile geçen ve Bolu halkının gelecekteki huzurunu bozacağına inandığımız iki konuyu sizlerle paylaşmak istiyoruz” dedi.

BELEDİYE KİMLERE MENFAAT SAĞLIYOR

10 Mayıs 2016 tarihindeki meclis toplantısında imar komisyonundan şerh düşülerek meclise gelen kalıcı konutlar Kılıçarslan Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, 155. Sok. ve Dr. Akın Çakmakçı Bulvarı’ndan cephe alan tüm parsellerin ayrık nizam 3 KAT olan yapılaşma şartlarının 4 KAT’a çıkartılması yetmiyormuş gibi birde tercihli ticaret fonksiyonunun eklenmesi o bölgede huzur içinde yaşayan insanların kesinlikle tadını kaçıracaktır. Bu teklifin bir de belediye teklifi olması ayrıca manidardır. Belediye bu adaletsiz kararında kimlere menfaat sağlamaktadır. Öyle ki söz konusu yollardan cephe alan parsellere komşu parsellerin de birleştirilmesi durumunda aynı haktan faydalandırılması işin kaymaklı kısmını daha da cazip hale getirmiştir.

Bolu Belediyesinin bu kararı bölgede yaşayan insanların huzurunu bozacaktır. Ticaret ile mahalle hayatının iç içe olması geleceğimiz olan çocuklarımızın sosyal hayatını olumsuz etkileyecektir. Bu kararın bir an evvel değiştirilmesi mutlu, yaşanabilir bir Bolu için şarttır.

KAFALARDA SORU İŞARETLERİNE NEDEN OLDU…

10 Mayıs 2016 tarihli meclis toplantısın da yine imar komisyonundan gelen, CHP li komisyon üyemiz tarafından kabul edilmeyen, Paşaköy mahallesindeki iki imar adası arasında kalan park alanının, yani yeşil alanın otopark alanına çevrilmesi ve de bu alanın 10 yıla kadar ESAS 14 alışveriş merkezine kiralanması için yetki alınması, hele hele bu teklifin belediye teklifi olarak meclise gelmesi kafalarda şu soruların oluşmasına sebep olmuştur.

1: Yapılan proje deki otopark alanı yetersiz midir? Yetersiz ise neden ruhsatlandırılmıştır.

2: Kaldırılan yeşil alan o bölgede yaşayan insanlara ait iken yeni bir yeşil alan oluşturulmadan bu alanın OTOPARK a dönüştürülmesi yasalara aykırı değil midir?

3:Belediye bu kararı ile kime hizmet etmektedir?



Bolu Olay


Geri Dön