20 / 04 / 2024

15 bin lira konut yardımı başvuru adımları!

15 bin lira konut yardımı başvuru adımları!

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmeliğin yarın yürürlüğe girmesi ile birlikte devlet ilk kez ev alacaklara 15 bin lira konut yardımı yapacak. İşte 15 bin lira konut yardımı başvuru adımları..



Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmeliğin yarın yürürlüğe girmesi ile birlikte devlet ilk kez ev alacaklara 15 bin lira konut yardımı yapacak.


Yönetmeliğe göre, tamamı kendisine ait bir konutu olmayan Türk vatandaşlarının yurtiçinde ilk ve tek konut satın alımlarına devlet belli oranlarda ve belli miktarlarda destek oluyor.


Devre mülklere verilmeyen bu konut yardımı,  kat mülkiyeti tapusu olan konutlar, kat irtifakı tapusu olan ve yapı kullanma izin belgesi bulunan konutlar ile konut nitelikli yapı kullanma izin belgesi olan müstakil taşınmazlar için veriliyor.


15 bin lira konut yardımı için yarından itibaren bankalara müracaat edilebiliyor. 15 bin lira konut yardımı başvuru adımları şu şekilde sıralanıyor:


15 bin lira konut yardımı başvuru adımları..


Konut hesabı, bankaların yurtiçi şubelerinde Türk Lirası cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılıyor. Konut hesabı ortak hesap olarak açılamıyor. Hesap açıldıktan sonra en az 3 sene hesapta kalınması gerekiyor. Buna göre ilk 15 bin lira yardımları 2019 yılında alınabiliyor.


Katılımcının devlet katkısına hak kazanabilmesi için;

a) Türk vatandaşı olması,

b) 7/4/2015 tarihi itibariyla tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmaması,

c) Konut edinim tarihine kadar asgari üç yıl boyunca konut hesabına düzenli ödeme yapmış olması,

ç) Devlet katkısı almak için başvurduğu konut dışında 7/4/2015 tarihinden itibaren başka bir konut edinmemiş olması,

d) Konut edinim tarihini müteahip altı ay içerisinde gerekli belgeler ile konut hesabının bulundurduğu bankaya başvurması, gerekir.


10 soruda konut devlet katkısı!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön