25 / 04 / 2024

15 milyon yeni konut geliyor!

15 milyon yeni konut geliyor!

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, "6.5 milyonu kentsel dönüşümden olmak üzere 15 milyon yeni konut geliyor. Bu kadar yeni ev yeni mobilya, yeni perde, yeni beyaz eşya demek. 'Ev dekorasyon merkezleri' ile uzman merkezler dönemini başlatıyoruz" dedi



TİCARİ gayrimenkul üzerine finansal ve profesyonel hizmetler sunan JLL Türkiye, 'uzman merkezler' dönemini "ev dekorasyon merkezleri" projesiyle başlattı. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin yerli üretimi canlandırması hedefleniyor. İlk merkezi 400 milyon TL yatırım değeri olan "Homecity" projesi ile Pendik'de hayata geçirecek olan JLL Türkiye, 2-3 yıl içerisinde 8-10 merkeze ulaşmayı hedefliyor. 


15 milyon konut geliyor

Ev dekorasyon merkezlerinin çok kısa bir zaman içerisinde Kuzey Irak gibi yakın coğrafyada da açılması planlanıyor. Türkiye'de kentsel dönüşümle birlikte 15 milyon yeni konutun oturuma hazır olacağını belirten JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, şöyle konuştu:" Bu yeni merkezler ile alışveriş sektörüne mevsimselliğin dışında bir satış imkanı sunmayı planlıyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakınlığından ötürü Homecity projesi alışveriş turizminden beslenecek. Havayolu firmaları ile yapacağımız kampanyalarla Türkiye'nin her yerinden günlük mobilya alışverişi için gelinmesini sağlayacağız."


Gastro, kadın ve gençmerkez sırada

KASIM ayı içerisinde açılması planlanan ve Türkiye genelinde sayılarının 10'a ulaşması beklenen ilk ev merkezlerinin ardından "uzman merkezler" konsepti "gastromerkezler" ile hayat bulacak. Önümüzdeki dönemde bugün AVM'lerin içerisinde yüzde 20-25'leri bulan yeme-içme ünitelerinin yüzde 50'lere çıkmasını planlanıyor. Ulusal mutfakların yanı sıra etnik ve uluslararası mutfakların yer almasını beklenen bu merkezlerin ilki Ankara'nın ilk AVM'si Atakule ile hayata geçecek. 


Vatan 


Haber Karar'da şöyle yer aldı


JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, Türkiye'de yeni konut sayısının hızla arttığını, bu yüzden 'ev dekorasyon merkezleri’ projesiyle Türkiye’de uzman merkezler dönemini başlattıklarını söyledi. Türkiye’de kentsel dönüşümle birlikte 15 milyon yeni konutun oturuma hazır olacağını belirten Alkaş, yaşanan gelişmeler ışığında uzman merkezler kavramının önem kazandığını söyledi. Alkaş, “Bu yeni merkezler ile alışveriş sektörüne mevsimselliğin dışında bir satış imkanı sunmayı planlıyoruz. Bu merkezleri tüm Türkiye için erişilebilir kılacağız. Havayolu firmaları ile yapacağımız kampanyalarla Türkiye’nin her yerinden günlük mobilya alışverişi için gelinmesini sağlayacağız" diye konuştu.


Karar


Geri Dön