25 / 04 / 2024

17 Ağustos yaklaşırken… İşte depremin yıkıcı etkilerini azaltan teknolojiler

17 Ağustos yaklaşırken… İşte depremin yıkıcı etkilerini azaltan teknolojiler

Geliştirilen inşaat teknolojilerinin depreme karşı dayanıklı şekilde yapılaşmasında büyük önem taşıdığının belirten Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıl dönümü haftasında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…



Sismik bölgelerde günümüzde rutin inşaat zorlukları hayati önem kazanıyor. Bu noktada Hilti, ihtiyaç duyulan deprem tasarım çözümlerini ve onaylarını sağlamaya yardımcı olmak için devamlı olarak araştırma ve ürün geliştirmeye yatırım sağlıyor. Bunlarla birlikte sismik uygulamalar için çoklu ankraj ve yangın durdurucu sistemler yaratan şirket, kapsamlı eğitim ve mühendislik kaynakları dışında iç görü ve bilgilerini inşaat profesyonellerine sunmuş oluyor.

Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol,17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıl dönümünde açıklamalarda bulunurken, “Yapıların güçlendirilmesine dair yeni teknoloji ve ekipmanlar her zaman ilk olarak gündemimizde yer alıyor. İnovatif ürünlerimiz dışında gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri ile de deprem konusundaki farkındalığı daha da artırmayı planlıyoruz. Bu şekilde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) koordinasyonu ile planlanan yeni deprem yönetmeliği çalışmasına katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Depremin yapı üstündeki etkilerini fiziki olarak açıklayan Banu Deniz Çetinkol; “Deprem; özel olarak binada bulunan tesisat sistemleri için ekstra yüklere neden oluyor. Hilti sismik çözümleri ile birlikte tesisat sistemleri yani diğer bir deyiş ile yapısal olmayan elemanlar için boyuna ve enine yönlerde desteğe fayda ederek bu sistemleri yerinde ve güvenli tutmuş oluyor. Deprem araştırmamız; 7, 9 ve 8, 0 büyüklüğünde gerçek gibi simülasyona tabi bina yangın durdurucu sistemleri kapsıyor. Bu şekilde, deprem sonrası zorluklar için yangın durdurucu sistemlerimiz korumayı en üst noktaya çıkarıyor” açıklamalarında bulundu.
17 Ağustos yaklaşırken… İşte depremin yıkıcı etkilerini azaltan teknolojiler


Geri Dön