26 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nde önemli gelişme!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde önemli gelişme!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde tabliye montajları devam ediyor...



"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü için Asya yakasında yer alan Lapseki Şekerkaya ile Avrupa yakasındaki Gelibolu Sütlüce mevkilerindeki şantiyelerde 649'u mühendis 5 bin kişiyle yoğun tempolu bir çalışma yapılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ÇİMTAŞ tarafından Bursa Gemlik ve Kocaeli Gölcük'teki fabrikalarda üretilen, toplam87 tabliye bloku yerlerine yerleştiriliyor.

1915 Çanakkale Köprüsü nde önemli gelişme!

Merakla beklenen dev tabliyelerin montaj çalışmalarında ise Singapur bayraklı "Asian Hercules-III" adlı yüzer vinç kullanılddı.

Yaz aylarının sonuna kadar tamamlanması hedeflenen çalışma dahilinde iki kule arasındaki ilk tabliyenin montaj çalışması tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü nde önemli gelişme!

Merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki 45 metre genişliğinde ve 48 metre uzunluğunda olan mega tabliye blok montajlarının tamamlanmasıyla beraber köprünün geçiş yolu kullanıma hazır duruma gelecek.

Hız kesmeden devam eden çalışmalar dahilinde Çanakkale Boğazı bazı günlerde transit gemi geçişlerine kapalı olacak. Diğer günlerde de belirlenmiş olan bölgelerde tek yönlü trafik olacak.

1915 Çanakkale Köprüsü nde önemli gelişme!

Ne zaman açılacak?

Simgelerin köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü , "dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü" olacak. Merakla beklenen dev projenin Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümüne rastlayan 18 Mart 2022 tarihinde açılması hedefleniyor.

 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!


Geri Dön