26 / 04 / 2024

1945 yılında belediye Atatürk Bulvarı'nın etrafındaki arsaları satacakmış!

1945 yılında belediye Atatürk Bulvarı'nın etrafındaki arsaları satacakmış!

Unkapanı'nda başlayarak Yenikapı'ya kadar uzanan Atatürk Bulvarı'nın tamamlanmasıyla İstanbul Belediyesi, Unkapanı'ndan Saraçhane'ye ve Aksaray'a kadar uzanan yolun sağ ve solunda kalan arsaları parçalara ayırarak satılığa çıkaracakmış.



Atatürk Bulvarı'nda satılacak arsalar


Atatürk Bulvarı'nın gerek Unkapanından Saraçhanebaşı'na, gerek Saraçhanebaşı'ndan Aksaray'a kadar uzanan her iki kısmında yolun sağ ve solunda kalan arsaların ifraz edilerek satılığa çıkarılmaları lazım gelmektedir. Yol inşa edilerek tamamlandığı için arsaların satışlarına başlamaya başka bir mani kalmamıştır.


Belediye, Atatürk Bulvarı üzerindeki arsaları satılığa çıkaracaktır. Evvela bu semtte yapılacak Fatih Halkevi ile diğer umumi binaların bulvar üzerindeki yerleri kesin suretle tayin edilecektir.


Diğer taraftan satışa başlanabilmek için Yapı ve Yollar Kanunu'nun bir maddesine göre, her iki taraflı genişletmek lazım geliyor. Belediye, yakında Atatürk bulvarının çıkıntı teşkil eden bazı arsa parçalarını da kamulaştırdıktan sonra arsaların satışına başlayacaktır.



Akşam gazetesi 15 Nisan 1945

 

Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


Geri Dön