25 / 04 / 2024

1996 yılında Yeşil Vadi Konutları'nın maketi daireleri sattırmaya yetmiş!

1996 yılında Yeşil Vadi Konutları'nın maketi daireleri sattırmaya yetmiş!

1996 yılında Levent'te 17 blokta 255 daireden oluşacak olan, ''Vadim o kadar yeşil ki'' sloganı ile satışa çıkan Yeşil Vadi Konutları'nın maketi daireleri sattırmaya yetmiş.



1996 yılında Yeşil Vadi Konutları nın maketi daireleri sattırmaya yetmiş!


Maketi bile katları sattırmaya yetti


Olmayan evlerin fiyatı 207-660 bin dolar arası


''Vadim o kadar yeşil ki'' sloganı ile satışa çıkan Yeşil Vadi Konutları, temelleri dahi atılmadığı halde astronomik fiyatlarına rağmen satılmaya başladı


Toplam 255 dairenin yer alacağı 17 bloktan oluşacak sitede, daire fiyatları 207 bin dolar ile 660 bin dolar arasında değişiyor. Sadece maket ile alıcı karşısına çıkan ve 1998 tarihinde sahiplerine teslim edilmesi öngörülen projeye büyük ilgi oldu.


Batıdaki benzerlerinden 2-3 kat pahalı


60 metrekarelik stüdyoların bile 207 bin dolara (yaklaşık 17 milyar liraya) satıldığı sitede şu ana kadar 66 konutun satışı gerçekleşti. Deniz manzarası olmayan, Levent'te bir vadi içinde kurulan sitedeki apartman daireler, Amerika'da ve Avrupa'daki benzerlerinin 2-3 katı fiyata hemen müşteri buldu.


En modern tekniklerle donatılacak


Daha önce Ulus'ta inşa edilen Platin Konutları gibi çok popüler ve prim yapan bir projeye imza atan Korkmaz Yiğit tarafından hayata geçirilen Yeşil Vadi projesinde yer alan evler en modern tekniklerle donatılacak. Evlerin altı tamamen otopark olarak dizayn edilmiş. Site içinde toplam 17 bin ağaç bulunacak.


Yeni bir proje de Eylül'de başlıyor


660 bin dolara (yaklaşık 55 milyar) kadar çıkan fiyatlar taşıyan projenin yapımına yakında başlanırken, yine Korkmaz Yiğit imzası ile Ortaköy'de Atlas Konutları projesi de Eylül ayında start alacak. Bu konutların da yine maketi ile satılması bekleniyor.


Bu tip siteler prim yapıyor


İstanbul'da son dönemde bu tür sitelerin hızla yayıldığı da dikkat çekiyor. Alkent, Mata, Sarı Konaklar gibi projeler tamamlanıp buralarda yaşam başlarken emlakçılar ''Fiyatı zaten ilk satışta pahalı olan evlerin dolar bazında üç hatta dört kat prim yaptığı oluyor. Projenin yeri çok önemli'' diyorlar.


(1996 yılında 1 dolar 83.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 5 Ağustos 1996



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön