24 / 04 / 2024

1997 yılında Vakıflar'ın değer biçemediği Ortaköy'de banka şubesi!

1997 yılında Vakıflar'ın değer biçemediği Ortaköy'de banka şubesi!

1997 yılında Eximbank'ın Ortaköy şubesinin binasına Vakıflar değer biçemiyormuş. Ortaköy'deki konutların metrekaresi 3 bin dolara satılırken, emlakçılar ahşap binaya 5 milyon dolar (66 bin 284 adet altın) değer biçmişler.



1997 yılında Vakıflar ın değer biçemediği Ortaköy de banka şubesi!


Şube binası bankaya bedel


EMRE İSKEÇELİ


    Yılmaz Hükümeti ile birlikte başlayan ikinci ihracat hamlesinde kilit rol üstlenen Eximbank'ın Ortaköy Şubesi'nin binası neredeyse tek başına ihracatı finanse edecek değerde. 

    Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün değer biçemediği yapıya emlakçılar en az 5 milyon dolar veriyorlar.

    Ortaköy şubesi, 23 çalışanın her gün eşsiz bir Boğaz manzarası karşısında görev yaptığı bu binada, 1992 yılından beri hizmet veriyor. Eximbank'ın kendi mülkiyetindeki ahşap yapı, geçirdiği onarımdan sonra Boğaz'ın en gösterişli binası olarak göz önüne çıktı. Civardaki konutlarda metrekare fiyatları 3 bin dolara kadar çıkarken, bu tip yapılarda fiyatlar sadece meraklıların ödeyebileceği meblağlara fırlıyor. Ünlü emlakçılar üç katlı binanın bir sanat eseri olduğunu ve en az 5 milyon dolardan alıcı bulabileceğini belirtiyorlar. Öyle ki bu mülkün satışıyla küçük boyutlu bir banka sahibi bile olunabilir.


(1997 yılında 1 dolar 162.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 10 Ağustos 1997 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön