19 / 03 / 2024

200 yeni markalı emlakçı geliyor!

200 yeni markalı emlakçı geliyor!

2019 yılının ikinci yarısında gayrimenkul danışmanlık şirketleri adeta yatırımcı avına çıkıyor. Yıl sonuna kadar 10’a yakın marka 200 yeni franchise açmayı planlıyor. Markaların franchise giriş bedelleri ise 10 bin lira ile 150 bin lira arasında farklılık gösteriyor...



Gayrimenkul sektörünün büyümesi ve gelişmesi alt sektörleri de hareketlendiriyor. Son 10 yılda Türkiye’de yerli ve yabancı zincirlerin yeni yatırımlarla girişimci sayısını artırdığı sektör, 2019 yılının ikinci yarısı adeta şube açma rekoru kıracak. 10’a yakın kurumsal markanın bulunduğu sektörde yılsonuna kadar 200’e yakın şube açılacak. Sektörde hizmet veren markaların franchise giriş bedelleri ise 10 bin TL'den başlıyor, 150 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

BÜYÜMEYE DEVAM

İTO Haber'den Ceyhun Kuburlu'nun haberine göre; Türkiye’de sektörün son dönemlerde kurumsal bir yapıda seyrettiğini anlatan sektör temsilcileri, “Türkiye’nin en dinamik sektörlerinden biri olan gayrimenkul sektörü, 200’e yakın alt sektörü canlı tutarak ekonomiye ciddi katkı sağlıyor. Sektörün geçmişine bakarsak 2000’li yılların başında sektörün gündeminde 100-150 konutluk küçük semt projeleri yoğunluktaydı. Gayrimenkul danışmanlık sektörü, ülkemizde yeni yeni markalaşmaya ve kurumsallaşmaya başladı. Daha nitelikli, güvenilir ve eğitimli uzmanları barındıran markalı danışmanlık ofislerine ihtiyaç her geçen gün artmaya devam ediyor” ifadelerini kullanıyor. 

5 YILLIK PLANLAR

Sektör temsilcileri, şöyle devam ediyor: “Öncellikle bizlerin bir emlak ofisinden ziyade bir gayrimenkul danışmanlık şirketi yarattığımızı belirtmek gerek. 5 yıllık franchise bedeli, bölgeden bölgeye değişmekle birlikte 10 bin liradan başlıyor. Ayrıca ofisin elde etmiş olduğu hizmet bedelleri toplamından yüzde 9 royalty bedeli alınıyor. Bu yüzde 9’luk bedelin yüzde 3’ü ulusal reklam fonu olarak kullanılarak yine ofisler adına harcanıyor. Ofislerin en az 150 metrekare ve 3 bölümlü bir fiziksel alana sahip olması gerekiyor. Yapılacak yatırım maliyeti ise yer, metrekare ve lokasyona göre değişebiliyor. Bizim işimizde devamlılık çok önemli. Bu işi 5 yıldan daha uzun süre yapanların gelirleri hatırı sayılır yüksekliğe çıkıyor diyebiliriz.”

İŞTE GİRİŞİMCİLERDE ARANAN ÖZELLİKLER

1- Girişimci bir ruha sahip olmak.
2- Pazarlama satışı sevmek.
3- Kurumsal bir marka altında kendi işinin sahibi olmak ve yönetmek.
4- Birçok marka, girişimcilere eğitim ve pazarlamada da destek oluyor. Bu konuda zaman zaman personel desteğinin de sağlandığı şubelerle iletişim hiç kopmuyor. 
5- Franchise için en önemli konu lokasyon. Lokasyon seçimlerinde de markaların özel formülleri uygulanıyor. Yeni girişimciler için bu konuda markalar tam destek veriyor. Çünkü markalar için şubelerin kapanması en son istenecek konuların başında geliyor.


Geri Dön