19 / 04 / 2024

2001 yılında Fransız Le Meridien, Tat Towers'a talip olmuş!

2001 yılında Fransız Le Meridien, Tat Towers'a talip olmuş!

2001 yılında Fransız kökenli Le Meridien Türkiye'de otel açmak için harekete geçmiş. Otele mekan olarak Şehmuz Tatlıcı'ya ait Tat Towers'ı seçen şirket, Tatlıcı Grubu ile 50 milyon dolara anlaşacağı konuşulmuş.



2001 yılında Fransız Le Meridien, Tat Towers a talip olmuş!


Meridien, Tatlıcı'nın KULELERİNE TALİP


Dünyanın en lüks otel zincirlerinden Le Meridien, Şehmuz Tatlıcı'nın Zincirlikuyu'daki kulelerine talip oldu. İki grup arasındaki görüşmelerin imza aşamasına geldiği öğrenildi 


HACER GEMİCİ, EKONOMİ SERVİSİ


    Dünyaca ünlü otel zincirleri, İstanbul'u mesken tutuyor. The Ritz Carlton'ın Türkiye'ye gelmesinin ardından bu kez Fransız kökenli Accor Grubu Le Meridien oteller zincirine İstanbul'da bir halka eklemek üzere harekete geçti. Otele mekan olarak Şehmuz Tatlıcı'nın Zincirlikuyu'daki TAT Towers'ını seçen grup, Tatlıcı ile görüşmelerini sürdürüyor. İki grup arasında temaslar sürerken, 50 milyon doları bulması beklenen anlaşmanın imza aşamasında olduğu konuşuluyor.


YABANCILAR SIRADA


    Son devalüasyonla birlikte yatırım için cazip bir ülke haline gelen Türkiye'de özellikle İstanbul turizm potansiyeli ile yabancıları cezbediyor. Bir süre önce İstanbul'u terk eden Mövenpick'in geri dönmek üzere yer aradığı, Sheraton'un da bu yönde görüşmeleri olduğu biliniyor. İstanbul'da kendine yer arayan zincirler arasında Marriot ve Redicant'ın da adı geçiyor. Tatlıcı Grubu ile bu anlamda görüşmeleri olduğu kaydedilen Accor Grubu ise Le Meridien'i İstanbul'un en merkezi yerinde ve en hakim manzaralarından birinde konuşlandırmak niyetinde.

    Aslında uluslararası oteller zincirlerinin İstanbul'a yönelik ilgisi sadece işletme değil, yatırım yönünde de gelişiyor. Son dönemde yoğunlaşan ilgiyi doğrulayan TÜROB eski Başkanı Ali Güreli'ye göre Tatlıcı ile Le Meridien arasında imzalar yakında atılabilir.


'UCUZ ÜLKE' OLDUK


    Güreli, "Krizle birlikte fiyatlar düştüğü, iyi şartlar elde etme imkanı doğduğu için yatırımcılar geliyor. Ancak Türk hükümetinin artık her anlamda yabancı yatırımcıyı cezbetmesi gerekiyor" dedi.

    Türkiye'nin yeni fırsatları kaçırmaması gerektiğinin altını çizen Güreli, yabancıların ilgisini ve somut önerilerini önümüzdeki hafta yeni Turizm Bakanı Mustafa Taşar'a da bir brifing vererek anlatacak.


3 BİN 600 OTEL 400 BİN ODA


TOPLAM 90 ülkede 3600 oteli bulunan Accor Grubu, dünya çapında 400 bin odaya sahip. 2000 yılında çeşitli ülkelerde 254 otel açan grup, gelirinin yüzde 35'ini Fransa, yüzde 32'sini Kuzey Amerika, yüzde 27'sini ise Avrupa'dan kazanıyor. 

Piyasa değeri 7.6 milyar doları bulan dev şirketin sadece Fransa'da 1235 oteli bulunuyor.


(2001 yılında 1 dolar 1.448.375 liraya, Reşat Altın ise 87.800.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 24 Ağustos 2001



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön