19 / 04 / 2024

2002'den beri 850 bin sosyal konut inşa edildi!

2002'den beri 850 bin sosyal konut inşa edildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2002 yılından itibaren 81 şehirde yaklaşık 850 bin sosyal konut hayata geçirdiklerinin altını çizdi. 



Bakan Varank, ülkenin dört bir tarafından, kentlerin ekonomisine güç kazandıracak, vatandaşların refahının artmasını sağlayacak yatırımlar yapmaya devam ettiklerini de aktardı. 

Pek çok şehirde devasa projelerin ve yatırımları hayata geçirerek açılışlarını yaptıklarını da belirten Varank, TOKİ'nin vatandaşlara daha güvenli, kaliteli ve sağlıklı hayat ortamları sağlayan işler yaptığına dikkat çekti. Varank, 2002 yılından itibaren 81 şehirde yaklaşık 850 bin sosyal konut hayata geçirdiklerinin altını çizdi.

Bakan Varank, Osmaniye'de hayata geçirilen 135 konutu da sahiplerine kavuşturacaklarının altını çizerek, şu açıklamalarda bulundu:

2002 den beri 850 bin sosyal konut inşa edildi!

"İnşallah 2023 yılında biz yolumuza devam edeceğiz, bu sosyal konutların sayısını tüm Türkiye'de 1 milyon 200 bine çıkarmış olacağız çünkü bizim bir hayalimiz var. Bu ülke insanını hak ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, büyük ve güçlü Türkiye'yi Allah'ın izniyle hep beraber inşa edeceğiz. Bunu da öyle sadece süslü sözlerle ya da hamasetle değil 20 yıldır hep yaptığımız gibi yine icratlarımızı daha da arttırarak yerine getireceğiz."

- "Büyük bir ivme yakaladık"

Türkiye'nin ekonomideki başarılarıyla ilgili de konuşan Varank, şunları kaydetti:

"Türkiye ekonomisi pandemi sürecinde gücünü ve bağışıklığını, risklerle mücadele etme yeteneğini aslında güçlü bir şekilde kanıtladı. Şimdi de etrafımızdaki savaş koşullarına rağmen yoluna kararlılıkla devam ediyor. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat üzerine inşa ettiğimiz yeni ekonomi modelimizle birlikte bu başlıkların hepsinde büyük bir ivme yakaladık, büyük başarılar elde ediyoruz. Biz, küresel sermayenin en ürkek olduğu bir dönemde, 2021 yılında, ülkemize tam 14 milyar dolar doğrudan yatırım çektik. Bu geleneksel yatırımların yanında, teknoloji tabanlı, yüksek teknolojili işlerde adeta şu dönemde çağ atladık. 2021 yılında 294 teknoloji firmamız yurt dışından 1,6 milyar dolar yatırım almayı başardı."


Geri Dön