25 / 04 / 2024

2003 yılında Beşiktaş Belediyesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş!

2003 yılında Beşiktaş Belediyesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş!

2003 yılında Beşiktaş Belediyesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş. Doğuş Holding ile işbirliği yaparak Nisbetiye'de ''Zemin üstü yeşil park, zemin altı otopark'ı hizmete açarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş.



2003 yılında Beşiktaş Belediyesi Türkiye de bir ilki gerçekleştirmiş!


Otopark üstü park


Beşiktaş Belediyesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Yeşil alanın 15 metre altına 3 katlı otopark yaptı. Levent'teki otopark aynı zamanda sığınak da olacak


500 araç kapasiteli otoparkın üstü ise yeşil alan olarak düzenlendi. Herkesin faydalanabileceği yeşil alanda çocuklar için park ve kütüphane bulunuyor


Veli SARIBOĞA


    Beşiktaş Belediyesi ve Doğuş Holding işbirliğiyle Levent Nisbetiye'de yapımı gerçekleştirilen ''Zemin üstü yeşil park, zemin altı otopark'' dün törenle hizmete açıldı. Yerin 15 metre altında yapılan otopark 500 araç kapasiteli. Otoparkın üstü ise yeşil alan olarak düzenlendi. Beşiktaş Belediyesi Başkanı Yusuf Namoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada Beşiktaş'ta yaşayan insanların otopark ihtiyacını karşılamak amacında olduklarını belirterek ''Zemin üstü yeşil park, zemin altı otopark ve 70 bin metrekarelik alanı ilçe halkının hizmetine sunuyoruz'' dedi.


SÖZÜMÜZÜ TUTTUK


    Daha önce Ihlamur'da bin 200 araç kapasiteli bin 766 metrekarelik zemin altı otoparkın hizmete girdiğini hatırlatan Namoğlu, Levent ve Karanfilköy'deki zemin altı otopark inşaatlarının devam ettiğini söyledi. 

    Namoğlu şunları söyledi:

    ''İlçemizdeki dev plazalar, iş merkezleri ve genel müdürlüklerin yanı sıra gece de eğlence dünyası, trafik ve otopark kanunda bizi zorlarken gelişmiş ülkelerdeki teknoloji ve çözümleri Beşiktaş'a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Diğer yerlerde ise zemin üstü yeşil park, zemin altı otopark, sığınma alanlarının proje çalışmaları da devam ediyor. Yerel seçimlerin 4. yılında yaptığımız bu açılış Beşiktallılara verdiğimiz sözlerin yerine getirildiğinin bir göstergesidir.''

    Yerin 15 metre altında 3 kattan oluşan 12 bin metrekarelik otoparkın 500 araç kapasitesi bulunuyor. Önceden sadece açık otopark olarak kullanılan alan, yeni şekliyle çağdaş bir otopark, sığınak ve yeşil alan olarak hizmet verecek. Otopark, İstanbul'da, 3 bin kişiye hizmet verecek bir sığınak olarak da kullanılacak.


KÜTÜPHANESİ BİLE VAR


    Vatandaşlar yeşil alanda dinlenirken çocuklar da parkta oyun oynayabilecek. Aynı zamanda açılan kütüphaneden yararlanabilecek. 

    Zemin üstü yeşil park, zemin altı otoparkın açılış törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu'nun yanı sıra Beşiktaş Kaymakamı Mehmet Emin Avcı ile ANAP Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan da katıldı.


Sabah 20 Nisan 2003



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön