24 / 04 / 2024

2011 Konut Kurultayı uluslararası konukları ağırlayacak

2011 Konut Kurultayı uluslararası konukları ağırlayacak

TOKİ tarafından 4-5 Mart'ta düzenlenecek 2011 Konut Kurultayı, kentsel dönüşüm anayasasını oluşturmak için uluslararası konukları ağırlayacak. Kurultay'ın açılış konuşmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek



Son yedi yılda 500 bin konut üreten ve 248 kentsel dönüşüm projesine devam eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), deprem güvenliği ve kentsel dönüşümün anayasasını oluşturmak üzere uluslararası uzmanları bir araya getiriyor. TOKİ'nin 4-5 Mart'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenleyeceği Konut Kurultayı'nda her biri alanında otorite olan 15 yabancı 51 Türk katılımcı yer alacak. Açılış konuşmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı 2011 Konut Kurultayı'nın ana teması, "Konutta yeni yaklaşımlar, stratejiler, eylemler ve kentsel dönüşüm; Doğal afetlere hazırlıklı bir Türkiye için kentsel dönüşüm seferberliği" olarak belirlendi. Mimarlık, mühendislik, kültür, yerel yönetim, sanat, şehircilik, inşaat, çevre, eko sistem, jeoloji gibi farklı ama birbirini tamamlayan disiplinleri temsil eden dünya çapında uzmanlar; bilgilerini, görüşlerini ve yorumlarını paylaşacak. Kurultay'da, deprem kuşağında yer alan Türkiye'nin kentsel dönüşüm süreci, doğal ve tarihi dokuların korunması, marka şehirlerin yaratılması, cevre kaynakları açısından sürdürülebilirlik, altyapı ve ulaşım maliyetlerinin azaltılması, konut finansman modelleri, gibi pek çok konu başlığı ele alınacak. İki gün sürecek kurultayda 11 oturum yapılacak. 19 yabancı konuşmacı ile 51 Türk konuşmacı sunum gerçekleştirecek. Uzman konukların bilgi, görüş ve yorumları ortak bir havuzda toplanacak. Kurultay sonrasında TOKİ'nin ve Türkiye'nin konut politikalarının zenginleştirilmesi, ortak bir hafıza oluşturulması ve sonuçların "Dönüşüm Acil Eylem Planı" haline getirilmesi hedefleniyor.

TOKİ'NİN 'YÜZLER'İ SERGİDE
Kurultay'da  TOKİ  sayesinde ev sahibi olmuş ve hayatları değişmiş ailelerin değişen portrelerinin kullanıldığı, küratörlüğünü (İMSG) İstanbul Modern Sanatlar Galerisi Galeri Yöneticisi Ece Şeki'nin üstlendiği Yüzler Fotoğraf Sergisi sergilenecek. Sergide 30 portre yer alıyor. Genç bir adam "Hem 260 lira taksit ödüyorum, hem de ev benim evim. İnsanın kendi evi gibisi yokmuş" diyor gülümseyerek... Yaşlı bir depremzede ise "Artık kimse yıkamaz beni" diyor.

BM'den konuk geliyor
* Bill Dunster, Zedfactory Mimarı
* Bruce Cahan, New York Urban Logic Başkanı
* David Smith, Affordable Housing Institute
* Douglas Grayson, IFC Global Konut Finansmanı Müdürü
* Dr. Katalin Zaim, BM Kalkınma Programı Program Yöneticisi
* Ismael Fernandez Mejia, İsocarp Başkanı
* James Koh Cher Siang, Singapore Housing and Development Board Yönetim Kurulu Başkanı
* Dr. Lee Sang-Leem, Kore Mimarlar Odası Başkanı
* Maria Paloma Silva de Anzorena, Sociedad Hipotecaria Federal
* Patricia Leigh Brown, New York Times
* Prof. Saskia Sassen, Colombia Universitesi Global Düşünce Komitesi
* Sidney Resekh, Urban Green Global Kurucusu
* Shintaro Ishihara, Tokyo Valisi
Sabah


Geri Dön