26 / 04 / 2024

2015 çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

2015 çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

Çevre temizlik vergisi belediyelerin sunduğu çevre hizmetlerinin karşılığı olarak ödeniyor. Çevre temizlik vergisi dönem borçları internet üzerinden öğrenilebiliyor. İşte, 2015 çevre temizlik vergisi borç sorgulama!



2015 çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

Belediyelerin sunduğu çevre hizmetlerinin karşılığı olarak ödenmesi gereken çevre temizlik vergisi meskenlerde ve işyerlerinde farklı hesaplanıp, tahsil ediliyor. 


Gayrimenkul sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödenen verginin mükellefiyeti ise taşınmazın kullanılmaya başlanması birlikte başlıyor. Vergiyi taşınmazı fiilen kullanan kimse, onun ödemesi gerekiyor. 


Vergi mükelleflerinin  vergi borcunu senede 2 eşit taksit halinde ödemesi gerekiyor. Taksit ödeme dönemleri emlak vergisi ile aynı olup; ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor. 2015 çevre temizlik vergisi 1. taksit ödeleri 1 Haziran'a kadar devam ediyor.


İşyerleri sahip veya kiracılarının çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Çevre temizlik vergisi dönem borçları internet üzerinden öğrenilebiliyor.  2015 çevre temizlik vergisi sorgulama!


Sorgulama işlemi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye gidilerek yapılabildiği gibi; belediyenin web sayfasından da borç sorgulanabiliyor.


Çöp vergisi ödemek için gerekli belgeler!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön