29 / 03 / 2024

2015 vergi sorgulama

2015 vergi sorgulama

Çevre temizlik vergisi belediyelerin sunduğu çevre hizmetlerinin karşılığı olarak ödeniyor. Çevre temizlik vergisi dönem borçları internet üzerinden öğrenilebiliyor. İşte, 2015 çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

Vergi numarası sorgulama nasıl yapılır? (2022): e-Devlet üzerinden e-Vergi Levhası sorgulama

Vergi sorgulama işlemi her kesimden kişi tarafından sık yapılan işlemler arasında yer alıyor. Vergi sorgulama ve e-vergi sorgulama işlemi ise e-devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sayfası aracılığıyla kolaylıkla yapılıyor…

2015'te gayrimenkul satışında 54.4 milyon vergi farkı tespit edildi!

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Nedim Türkmen, gayrimenkul alım satımlarına ilişkin vergi incelemelerini kaleme aldı. Türkmen yazısında 2015 yılı içerisinde 54 milyon 410 bin 733 TL 34 kuruş vergi farkı tespit edildiğini belirtti.

2015 Avrupa Vergi Anketi'nin sonuçları açıklandı!

Deloitte 2015 Avrupa Vergi Anketi'ne göre, vergisel açıdan "en çekici" ülke yüzde 90 ile Hollanda, "en belirsiz" ülkeler ise yüzde 100 ile Fransa ve Rusya oldu

Torunlar GYO 2015'e aity geçici vergi beyannamesini yayınladı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak ile 31 Aralık 2015 dönemine ait olan Vergi Dairesine sunulan geçici vergi beyannamesi eki gelir tablosunu yayınladı.

İntema İnşaat 2015'e ait geçici vergi beyannamesini yayınladı!

İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama 1 Ocak ile 31 Aralık 2015 dönemine ait geçici vergi beyannamesine ilişkin Gelir Tablosu, Büyük Mükellefler Vergi Dairesine e-beyanname yoluyla verdi.

Tek-Art İnşaat 2015'e ait geçici vergi beyannamesini yayınladı!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A. Ş., Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda 2015 yılına ait geçici vergi beyannamesini yayınladı. Beyanname Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatına göre düzenlenmedi.

Kuyumcukent GYO 2015'e ait geçici vergi beyannamesini yayınladı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak ile 31 Aralık 2015 dönemine ait ekli gelir tablosu geçici vergi beyannamesini yayınladı. Beyanname ergi dairesine verilmiş olup, SPK mevzuatına göre düzenlenmedi.

Vakıf GYO 2015'e ait vergi beyannamesini yayınladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak ile 31 Aralık 2015 dönemine ait geçici vergi beyannamesini yayınladı. Söz konusu vergi beyannamesi vergi dairesine sunulmuş olup, sermaye piyasası mevzuatına göre düzenlenmedi.

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat'tan 2015'e vergi beyannamesi!

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. geçici vergi beyannamesi ekinde verilen sermaye piyasası mevzuatına göre düzenlenmemiş olan 1 Ocak - 31 Aralık 2015 dönemine ait gelir tablosunu yayınladı.

Vergi takvimi Aralık 2015!

Gelir İdaresi Başkanlığı, her ay hangi mükelleflerin hangi vergi borcunu ödemek ile mükellef olduğu vergi takvimi ile birlikte açıklanıyor. Peki, Aralık ayında hangi vergiler ödenir? İşte vergi takvimi Aralık 2015..

Dükkan emlak vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Peki, dükkanınız olduğunu ve öncelikle vergi sorgulama işlemi yapmak istediğinizi düşünelim. Peki, dükkan emlak vergisi sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

İdealist GYO 2015 geçici vergi beyannamesini yayınladı!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamaya göre, 2015 geçici vergi beyannamesini yayınladı.

2015 yılı itibarıyla mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin tespiti!

Emlak vergisi mükellefiyeti 2015 yılında başlayan kimseler ne kadar emlak vergisi ödüyor? 2015 yılı itibarıyla mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin tespiti nasıl yapılıyor? İşte yanıtı..

2015 vergi sorgulama Haberi

2015 vergi sorgulama

2015 çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

Belediyelerin sunduğu çevre hizmetlerinin karşılığı olarak ödenmesi gereken çevre temizlik vergisi meskenlerde ve işyerlerinde farklı hesaplanıp, tahsil ediliyor. 


Gayrimenkul sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödenen verginin mükellefiyeti ise taşınmazın kullanılmaya başlanması birlikte başlıyor. Vergiyi taşınmazı fiilen kullanan kimse, onun ödemesi gerekiyor. 


Vergi mükelleflerinin  vergi borcunu senede 2 eşit taksit halinde ödemesi gerekiyor. Taksit ödeme dönemleri emlak vergisi ile aynı olup; ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor. 2015 çevre temizlik vergisi 1. taksit ödeleri 1 Haziran'a kadar devam ediyor.


İşyerleri sahip veya kiracılarının çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Çevre temizlik vergisi dönem borçları internet üzerinden öğrenilebiliyor.  2015 çevre temizlik...