25 / 04 / 2024

2015 çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi!

2015 çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi!

Çevre temizlik vergisi mükellefi, binaları kullananlar oluyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İşte, 2015 çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi!



2015 çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi!

Bina, apartman, işyeri sahiplerinin ödemekle yükümlü oldukları vergiler arasında çevre ve temizlik vergisi de yer alıyor. Çevre temizlik vergisi belediyenin sumduğu temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak tahsil ediliyor. 


Çevre temizlik vergisi işyerleri ve konutlarda farklı şekilde uygulanıyor.  İşyeri ve diğer bağımsız bölümler için belediyeye gidilerek ödenmesi gerekiyor. 


Konutlar için söz konusu çevre temizlik vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanıyor. 


1/1/2015 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi ; su tüketim miktarı esas alınarak metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor. 


Verginin mükellefi, binaları kullananlar oluyor. Vergi mükellefiyeti ise binanın kullanımı ile başlıyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor


2015 çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi!

Çevre temizlik vergisi 1. taksiti; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre Çevre temizlik vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2015 1 Haziran oluyor. Verginin 2. taksiti ise Kasım ayında ödenmesi gerekiyor. 


Çevre temizlik vergisi ödemek için gerekli belgeler!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön