28 / 03 / 2024

2015 Çevre temizlik vergisi sorgulama

2015 Çevre temizlik vergisi sorgulama

Çevre temizlik vergisi belediyelerin sunduğu çevre hizmetlerinin karşılığı olarak ödeniyor. Çevre temizlik vergisi dönem borçları internet üzerinden öğrenilebiliyor. İşte, 2015 çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

Çevre temizlik vergisi sorgulama işlemleri!

Çevre temizlik vergisi, işyeri, mesken ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi mesken ve işyerleri için farklı şekilde ödeniyor. Peki, vergi nasıl sorgulanır? İşte çevre temizlik vergisi sorgulama işlemleri

Çevre temizlik vergisi oranları 2016!

2016 yılında uygulanacak çevre temizlik oranları, 25 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de 47 Seri Nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı. İşte çevre temizlik vergisi oranları 2016..

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri bitti mi?

Emlak ve çevre temizlik vergisi, senede iki eşit taksit halinde ve aynı dönemlerde ödeniyor. Peki, 30 Kasım 2015 tarihi itibariyle emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri bitti mi? Aralık ayında vergi ödemesi yapılırsa ne olur?

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme dönemi bitti mi?

Sene içinde iki eşit taksit halinde verilen emlak ve çevre temizlik vergisinde, 2015 yılının ikinci taksiti 1-30 Kasım tarihlerinde veriliyor. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme dönemi bitti mi?

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son gün bugün!

2015 yılı vergi takvimine göre, 1-30 Kasım tarihleri arasında çevre temizlik vergisi mükelleflerinin ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Buna göre çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son gün bugün..

Haftasonu emlak ve çevre temizlik vergisi ödenebilen belediyeler!

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri 30 Kasım 2015 Pazartesi itibariyle sona eriyor. İşte mükelleflerin ceza ile karşılamaması için haftasonu emlak ve çevre temizlik vergisi ödenebilen belediyeler..

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 3 gün!

Çevre temizlik vergisi, konut ve işyeri ile diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor. 2015 yılı vergi takvimine göre, çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 3 gün kaldı..

Çevre temizlik vergisi son günü 2015!

Konut ve işyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için alınıyor. 2. taksit ödemeleri devam eden çevre temizlik vergisi son günü 2015 ne zaman?

Çevre temizlik vergisi ne zaman başlar?

30 Kasım 2015 tarihine kadar ikinci taksit ödemeleri devam eden çevre temizlik vergisini mesken, işyeri ve diğer binaların kullanıcıları ödüyor. Peki, taşınmaz kullanıcılarının çevre temizlik vergisi ne zaman başlar?

Konut çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

2464 sayılı Kanun gereğince konutların çevre temizlik vergisi, su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile vergi de ödenmiş oluyor. Peki, konut çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

10 soruda çevre temizlik vergisi!

2015 yılı çevre temizlik vergisi ödemeleri devam ediyor. Peki, kimler ne kadar vergi öder? Vergi nasıl ve nereye ödenir? İşte merak edilen sorular ve yanıtları...

Dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, mesken ve işyerleri için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Dükkan çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi 2015!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmeti için ödeniyor. İkinci taksit ödemelerinin Kasım ayında yapıldığı çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi 2015 ne zaman?

Muş Belediyesi'nden çevre temizlik vergisi hatırlatması!

Muş Belediyesi, 2015 Yılı emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 2. taksit ödemelerinin son ödeme tarihinin 30 Kasım günü olduğunu hatırlattı.

2015 Çevre temizlik vergisi sorgulama Haberi

2015 Çevre temizlik vergisi sorgulama

2015 çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

Belediyelerin sunduğu çevre hizmetlerinin karşılığı olarak ödenmesi gereken çevre temizlik vergisi meskenlerde ve işyerlerinde farklı hesaplanıp, tahsil ediliyor. 


Gayrimenkul sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödenen verginin mükellefiyeti ise taşınmazın kullanılmaya başlanması birlikte başlıyor. Vergiyi taşınmazı fiilen kullanan kimse, onun ödemesi gerekiyor. 


Vergi mükelleflerinin  vergi borcunu senede 2 eşit taksit halinde ödemesi gerekiyor. Taksit ödeme dönemleri emlak vergisi ile aynı olup; ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor. 2015 çevre temizlik vergisi 1. taksit ödeleri 1 Haziran'a kadar devam ediyor.


İşyerleri sahip veya kiracılarının çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Çevre temizlik vergisi dönem borçları internet üzerinden öğrenilebiliyor.  2015 çevre temizlik...