28 / 03 / 2024

Çevre temizlik vergisi son günü 2015!

Çevre temizlik vergisi son günü 2015!

Konut ve işyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için alınıyor. 2. taksit ödemeleri devam eden çevre temizlik vergisi son günü 2015 ne zaman?



Çevre temizlik vergisi son günü 2015!

Konut ve işyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için alınıyor.


Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi değil kullanan kişi oluyor. Taşınmazı kullanan kişi eğer mal sahibi değil de, kiracı ise vergiden kiracı sorumlu oluyor.


Belediyeye taşınmazın kim tarafından kullanıldığı bilgisinin bir beyanname ile verilmesi gerekiyor. Beyanname her sene verilmiyor. Yalnız mükellefiyet durumunun değişmesi durumlarında veriliyor.


Çevre ve temizlik vergisi, senede iki eşit taksitte ödeniyor. İsteyenler ilk taksit dönemi içinde tüm vergi borcunu ödeyebiliyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılan çevre temizlik vergisinde ikinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor.


2015 yılı için ilk taksit ödemeleri en son 1 Haziran'da ödenmişti. İkinci taksit ödemeleri ise devam ediyor. Peki, çevre temizlik vergisi son günü 2015 ne zaman?


Çevre temizlik vergisi son günü:

Çevre temizlik vergisinin 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2015 tarihinde sona eriyor. Buna göre vergi ödemeleri için son 5 bulunuyor. Bu süre geçtikten sonra ödeme yapmak isteyenler gecikme zammı ile karşılaşabiliyor.



10 soruda çevre temizlik vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön