28 / 03 / 2024

2016 kentsel dönüşüm yılı olacak!

2016 kentsel dönüşüm yılı olacak!

Yeni yılın yatırımlara devam edecekleri bir yıl olacağını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, sektörün 2016'daki önemli gündem maddelerinden bir tanesinin'kentsel dönüşüm' olacağını söyledi.



Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, sektörün 2016'daki önemli gündem maddelerinden bir tanesinin 'kentsel dönüşüm' olacağını söyledi. Kentsel dönüşüm, sektörün sadece 2016 yılı gündemi için değil, en az önümüzdeki 10 yılın gündeminde belirleyici bir rol oynayacağını belirten Uğur Dumankaya "Türkiye'de 6,5 milyon konutun kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi de sektörün uzun vadede hareketli olacağını gösteriyor. Başta İstanbul olmak üzere, Bursa, Ankara, Gaziantep,  İzmir  ve birçok ilde kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor. Markalı konut projeleri denince akla ilk olarak İstanbul gelirken, firmalar artık Anadolu'ya da yatırım yapmaya başladı" dedi. 2015'te beklemeyi tercih eden iç yatırımcının kararlarım etkilemek üzere enerjik bir strateji kurguladıklarını kaydeden Dumakaya, hedeflerini bu kitlenin satın alım kararını hızlandırmak olduğunu söyledi. 


2 PROJE GELİYOR 

Dumankaya "Gün geçtikçe potansiyelini artıran yabancıya satışlar pastasından da aldığımız payı büyütmek istiyoruz. 2016 yılı ekonomide gelecek istikrar ile sektör için kazanımlar elde etme yılı olacaktır. Biz de bu kazanımlar dönemini maksimize etmek istiyoruz" dedi. 2016 yılı içerisinde Fikirtepe projelerini görücüye çıkaracaklarını, Gebze'deki projelerini ile de 2016'nın son çeyreğinde görücüye çıkarmayı planladıklarını ifade eden Dumankaya "Her iki projenin de çalışmaları devam ediyor. Gebze'de 142 dönüm arazi üzerinde 1 milyar TL'lik bir yatırımla 3 bin 500 konuttan oluşacak bölgenin en kapsamlı projesini hayata geçireceğiz. Proje için pazar araştırmaları yapılıyor. Bu yıl içinde satışa çıkmayı planlıyoruz" dedi. 


SAKİNLEŞECEK 

2015'i de değerlendiren Dumankaya, kasım ayında gerçekleştirilen seçimlerin ardından ekonomik ve siyasi atmosferin büyük büyük ölçüde sakinleşeceğini düşündüğünü belirterek, bu sakinleşme döneminin sektörün 2016'daki gelişim dönemine de katkı sağlayacağını söyledi. Dumankaya, Türkiye'nin jeopolitik konumundan dolayı karşı karşıya kaldığı risklerin 2016 yılında da devam edecek gibi gözüktüğünü belirtti. 


Star Ek




Haber Özgür Düşünce Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Dumankaya'ya 500 büyük ödülü İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından Dumankaya, cirosunu en fazla artıran 25 firma arasında yer aldı.


Dumankaya İnşaat, Capital 500 Türkiye listesinde cirosunu en çok artıran 25 firma arasında 3. sırada yer aldı. Dumankaya İnşaat Onursal Başkanı Halit Dumankaya, ödülden dolayı büyük bir grur yaşadıklarını vurguladı. 


DAHA İLERİ TAŞIYACAĞIZ 

Yeni projelerde daha çok başarılı olacaklarını belirten Dumankaya, şunları söyledi: Capital "Dumankaya olarak gerek marka bilinirliği gerek beğeni gerekse de finansal yapımız ile pek çok başarıya imza attık. Finansal açıdan güçlü bir şirket, vizyonunu gerçekleştirme noktasında önemli başarılar da yakalar. Yakaladığımız bu başanlan tecrübemiz, hep yeniyi deneyen tarafımız ve vizyonumuz ile çok daha ileriye taşıyacağımız kanaatindeyim. 


Kente kimlik katan projeler

Kente kimlik katan yaşam alanları anlayışına uygun projelerle, 2016'da çıtayı biraz daha yükseğe taşıyacaklarını vurgulayan Dumankaya, "Yeni projelerimizde çıtayı biraz daha yükseğe çıkartarak müşterilerimize yeni yaşam alanları sağlayacağız. Bu başarımızı sürdürülebilir kılmak için gayretle çalışacağız" dedi. 


Özgür Düşünce


Geri Dön