24 / 04 / 2024

2016 kentsel dönüşüm

2016 kentsel dönüşüm

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümü 'Rantsal dönüşüm' olarak niteleyenleri eleştirdi.

Kentsel dönüşüm projelerinde asıl kazanç kat maliklerinin!

Aydın Aslandağ bir kentsel dönüşüm projesinde, harcanan zaman ve alınan risklere rağmen bir müteahhittin kazancının, kat malikinin kazancının çok altında kaldığını söyledi.

Altensis'ten kentsel dönüşüme yeşil güç önerisi!

Altensis Kurucu Ortağı Serkan Emin, dönüşümün yeşil bina standartlarına uygun yapılması halinde, senede 3 milyar dolarlık enerji tasarrufunun mümkün olduğunu belirterek, “Dönüşüm yatırımlarının hızlı amorti edilmesinin yolu yeşil binalardan geçiyor” dedi.

2016 kentsel dönüşüm yılı olacak!

Yeni yılın yatırımlara devam edecekleri bir yıl olacağını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, sektörün 2016'daki önemli gündem maddelerinden bir tanesinin'kentsel dönüşüm' olacağını söyledi.

2019 kentsel dönüşüm faiz desteği ne kadar?

Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen oranlarda Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından karşılanmak üzere faiz desteği veriliyor. Peki 2016 kentsel dönüşüm faiz desteği ne kadar?

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü Ankara'da!

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı Faaliyet Raporu'nu yayınladı. Rapordaki maddeler de en dikkat çekici madde ''Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Ankara'da yürütülmesi'' kararı oldu.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinde mağduriyet yaşanmıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, büyük bir hızla devam ediyor. İlk harcı 13 Ekim 2015’te atılan ve 4 etap halinde gerçekleştirilen projede, 2016 yılı içinde 3 etabın birden temeli atıldı.

Esenler Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap'ın kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut, İstanbul Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşinin geçici kabul tutanağının 22 Aralık 2016 tarihinde onaylandığını açıkladı.

Çorum'da kentsel dönüşüm için bin 598 başvuru yapıldı!

Çorum'da 16 Aralık 2016 tarihi itibariyle kentsel dönüşüm uygulamaları sistemi üzerinde 1624 adet yapının riskli olarak ilan bildirildi.

Kentsel dönüşüm 7 yeni düzenlemeyle uçacak!

27 Ekim 2016 tarihinde Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nde bir dizi yeni düzenleme yapıldı. Devrim gibi düzenlemeler kentsel dönüşümü uçuracak nitelikte.

Kentsel dönüşüm yönetmeliğinde değişiklik 2016!

6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 27 Ekim 2016 tarihinde 29870 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kentsel dönüşüm yönetmeliğinde değişiklik 2016 maddeleri..

İstanbul'da kentsel dönüşüm için her gün 50 konut yıkılıyor!

CLK Boğaziçi Elektrik tarafından 3 ayda bir açıklanan Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nda, Şubat 2016 itibarıyla kentsel dönüşüm bina yıkım istatistikleri yer almaya başladı.

İÜ Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 15 Ekim'de başlıyor!

İstanbul Ünversitesi ve ManahementPlus işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan "Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı" 15 Ekim - 12 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm'de teslimler 4 Ekim'de!

Niğde Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile birlikte sürdürdüğü Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşaat süreci tamamlanan konutların kura çekimi 4 Ekim 2016 Salı Günü 5 Şubat Spor Salonu’nda yapılacak.

Tozkoparan kentsel dönüşüm ihalesi 20 Eylül'de!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ve Teknik Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi 20 Eylül 2016 Salı günü saat 11:30'da gerçekleşecek.

TOKİ Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi başvuru!

TOKİ Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi başvuru işlemleri 16 Mayıs'ta başladı ve 30 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek. Projede 12 konut satışa çıkarıldı.

Ankara Dikmen kentsel dönüşüm alanı ihalesi 9 Haziran'da!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya Dikmen'deki kentsel dönüşüm alanını satışa çıkardı. Satış bedeli 497 milyon 538 bin 250 TL olarak belirlenen gayrimenkulün ihalesi 9 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşecek.

2016 kentsel dönüşüm Haberi

2016 kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşümle ilgili eleştirilere cevap veren çevre ve şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki, '' Arkadaş, ranta da bu kadar küfür etmeyin. Rant olmadan hayat olmaz'' dedi. 


ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümü 'Rantsal dönüşüm' olarak niteleyenleri eleştirdi. 


Özhaseki, "Başka bir akım başladı; 'Bu iş rantsal dönüşüme dönüşmesin. Rant var ya falan...' Arkadaş, ranta da bu kadar küfür etmeyin. Rant olmadan hayat olmaz. Doğru olan, adaletli bir şekilde bu rantı dağıtmak. Herkesin istifadesine sunmak. Bunun için parsel bazlı yoğunluk artışından vazgeçmemiz gerekiyor." BELEDİYELER KENDİ PLANLARINI YAPMALI Bazı belediyelerin yanlış projeler yaptığını ifade eden Bakan Özhaseki, bunlara müdahale edildiğini kaydederek. "Bakanlığın işi plancılık değil" diye konuştu. Özhaseki, "Bakanlığın işi planları belediyelerin elinden alıp Ankara'ya toplamak değil. Belediyeler kendi planları kendileri yapmalı. Ankara...