26 / 04 / 2024

2017 Bağcılar'da yatırım yılı olacak!

2017 Bağcılar'da yatırım yılı olacak!

Bağcılar Belediyesi 2017 yılı Halk Meclisi Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda; projeler, yatırımlar ve kentsel dönüşüm konuşuldu.



Bağcılar Belediyesi'nin 2017 yılı Halk Meclisi Toplantısı'nın ilki, 15 Temmuz Mahallesi'nde yapıldı.


Bağcılar Belediyesi açıklamasına göre, ilçenin sorunlarının çözüldüğü, görüş, düşünce ve temennilerin dile getirildiği toplantıda, ilçeyi yönetenlerle ilçe sakinleri bir araya geldi.


Hasan Nail Canat Bilgi Evinde düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Orhan Çiftçi, meslek hayatında ilk kez böyle bir toplantıya katıldığını belirtti. Çiftçi, "Halk Meclisi, Bağcılar'da şeffaf bir yönetim olduğunu gösteriyor. Bu toplantıların ilçenin sorunlarının çözülmesinde ve yeni projelerin hayata geçirilmesinde çok faydalı olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı. 


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise ilçede eğitim, sağlık, spor ve kültür başta olmak üzere hemen her alanda önemli projeleri hizmete sunduklarını aktardı.


Çağırıcı, 16 Bilgi Evinde 40 bini aşkın öğrencinin değişik branşlarda kurs gördüğünü belirterek, eğitime önem verdiklerini kaydetti. Okul arazilerinin 13'ünde inşaatın başladığı, 13'ünde de hazırlıkların sürdüğü bilgisini veren Çağırıcı, şunları kaydetti:


"Okul inşaatlarımızın 3'ü 15 Temmuz Mahallesi'nde. İnşallah Gülbahar Caddesi'nde de Turizm Otelcilik Meslek Lisesi inşa edeceğiz. 5 yıldızlı otellerin hizmet verdiği bu bölgede gençlerimiz de eğitim gördükleri yerde iş sahibi olacak. Altı kapalı yüzme havuzunu inşa ederek hizmete sunduk. İnşallah 20 bin metrekarelik alanına da park inşa edeceğiz.


Aile Sağlığı Merkezi için mahalle konağının yanında yer ayırdık. 15 Temmuz Mahallesi gelecek yıl metroya kavuşacak. Hemşehrilerim metronun 3 istasyonundan istifade edecek. Kentsel dönüşümün en güzel yerlerinden birisini de THY sitesinin olduğu yerde gerçekleştireceğiz. Camilerimizi de yeniliyoruz. İÇDAŞ İlkokulu bahçesine kapalı halı saha inşa edeceğiz. Gülbahar Caddesi'ndeki minibüs duraklarının olduğu yere de cami inşa edeceğiz. Bu yıl, 6 mahallemizde elektrik hatlarının yerin altına alınma işlemi tamamlanacak. 20 bin metrekarelik alana piknik alanı inşa edeceğiz."


AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise bu toplantıların geleneksel hale geldiğini belirterek, "Burada ilçeyi yönetenler ile hizmet alanlar bir araya geliyor. Yüz yüze duygu, düşünce ve temennilerini paylaşıyorlar." değerlendirmesini yaptı.


15 Temmuz Mahallesi Muhtarı Orhan Demir de söz alarak ilçeye yapılan yatırımlardan dolayı teşekkür etti. Demir, 2017 yılında da mahallenin önemli yatırımlara kavuşması temennisinde bulundu. 


Halk Meclisine İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cenk Ocaktürk, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadem Çalış, Bağcılar Belediyesi birim müdürleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri katıldı.



AA


Geri Dön